K receptu
Kačica, ako každý herný vták, je veľmi vhodná pre svetlé, sladké, ovocné a bobuľové omáčky. A špalda dodá jedlu trochu „bylinkosti“ a mierne kyslastý nádych, ktorý sa hodí aj k hre.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 40 minRúraPraženieVečeraHlavný chodVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kačacie prsia s kožou – 180 g čerstvých jahôd – 75 čerstvých gogurov – 5 g špaldových semienok (špaldových) – 10 g tvrdého syra – 10 g mini špenátu – 2 g žeruchy – 1 g soli – 5 gNa pomarančovo-makovú zálievku:pomarančový džús – 50 g arašidové maslo – 50 g dijonská horčica – 20 g med – 45 ks strúhaného zázvoru – 10 g maku – 10 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing zmiešame všetky ingrediencie. Dochutíme najemno nakrájanými jahodami.
Krok 2
Do kože kačacích pŕs urobte krížový rez. Kačacie prsia potrieme soľou a korením, vložíme na rozpálenú panvicu bez oleja kožou nadol a opekáme v odpálenom tuku asi 3 minúty. Potom otočte a varte ďalšiu 1 minútu.
Krok 3
Kačacie prsia vložte do rúry predhriatej na 180°C na 7-10 minút (v závislosti od veľkosti pŕs a od toho, či máte radi mäso vzácne alebo úplne upečené).
Krok 4
Jahody zmiešame s rozdrobeným syrom, tenkými plátkami uhorky a bylinkami.
Krok 5
Kačacie prsia nakrájame priečne na plátky a dáme na tanier spolu s jahodovým a zeleninovým šalátom. Neďaleko umiestnite naklíčené špaldové semienka.
MIMOchodom
Recept poskytla Elena Savchuk, šéfkuchárka reštaurácie LavkaLavka na Petrovke.