Kandizované melónové šupky

Kandizované melónové šupky

Kandizované melónové šupkyKandizované melónové šupky K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 5141,40 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 21,36 g/10,54 g/1257,20PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUZačnite variť 5-6 dní pred podávaním2–3 malé melóny s hladkou hrubou kôrou, celková hmotnosť 3–4 kgšťava z 1 citróna1 kg cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte melón a odrežte vrchnú vrstvu kože s hrúbkou nie väčšou ako 2 mm. Melón nakrájame na kúsky, dužinu vyberieme lyžicou na tvrdú vrstvu (tu nebude potrebná dužina). Šupky nakrájajte na tenké prúžky a blanšírujte vo vriacej vode s pridaním 2 polievkových lyžíc. l. citrónová šťava 3-4 min. Scedíme v cedníku, zalejeme studenou vodou a osušíme. Sirup uvaríme zo 750 g cukru a 1/2 litra vody, kým sa cukor úplne nerozpustí a nalejeme na kôry melónu. Varte na miernom ohni 10-12 minút, nechajte lúhovať 8-10 hodín tento postup zopakujte ešte dvakrát. Tretíkrát počas varenia pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava. Vzniknutú zmes dáme do cedníka a necháme 1 hodinu odtiecť. Šupky položíme na sito a dáme na 1 hodinu sušiť do málo vyhriatej (do 40°C) rúry nechajte 2-3 dni pri izbovej teplote. Skladujte v uzavretej suchej nádobe. Gastronomický tip Zo zvyškov melónovej dužiny ľahko urobíte úplne božský nápoj. Dužinu vložte do mixéra, pridajte lístky mäty, trochu medu, ľad a perlivú vodu. Vyšľahajte do hladka a vypite.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Keď si chcete zaspomínať na leto v daždivý alebo zasnežený večer, vyberte zo skrinky škatuľku tohto kandizovaného ovocia, otvorte ju a najskôr sa len nadýchnite. A potom začnite jesť – najlepšie zapite horúcim voňavým zeleným čajom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik