K receptu
Taliansko nie je len pizza a cestoviny. Taliani tiež milujú kuracie mäso. A varia to vždy s dobrými paradajkami, olivami a bielym vínom.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 20 mintalianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie filé 2 ks sušené oregano 2 lyžičky cibuľa 2 ks šampiňóny 200 ks paradajky sušené biele guino 200 ks ml vykôstkovaných olív 100 g petržlenovej vňate 1 zväzok Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na kuracie alla cacciatore nakrájame kuracie filé a stehno celkom nahrubo a potrieme zmesou oregana, bazalky, soli a čerstvo mletého korenia. Odíďte a začnite pripravovať zeleninu.
Krok 2
Nakrájajte cibuľu a cesnak, nakrájajte sladkú papriku (ja som vzal dve farby, ale to nie je dôležité) na malé kocky a nakrájajte huby. Paradajky zbavíme šupky vo vlastnej šťave a nasekáme ponorným mixérom, pridáme paradajkovú šťavu v požadovanom množstve.
Krok 3
V hlbšej panvici opečieme kuracie kúsky zo všetkých strán.
Krok 4
Pridajte pripravenú zeleninu a huby a smažte za stáleho miešania 5 minút. Potom pridáme paradajky, zalejeme vínom a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou 20 minút.
Krok 5
Dochutíme soľou, korením, pridáme olivy a dusíme ďalších 10 minút. Pred podávaním posypte petržlenovou vňaťou.