K receptu
Ako neuvariť adjiku, keď takmer všetky ingrediencie rastú v záhrade! Každý rok pripravujem neskutočne chutnú letnú adžiku z čerstvo vypestovanej zeleniny bez chémie – všetci v rodine ju milujú – jedá sa s hrou!
zložitosť: ľahko Kalórie: 428,00 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 15 min Použité: 22,10 g/2,90 g/84,30Žiadna tepelná úpravagruzínska kuchyňaVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 1 kg sladkej papriky 100 štipľavej papriky 100 g cesnaku 100 g zeleniny – petržlen, kôpor, koriandr polovica zväzku soľ 1,5 lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeleninu a bylinky umyte a osušte. Z paradajky odrežte stonku. Z papriky odrežte stonku a odstráňte semienka. Zeleninu prejdite cez mlynček na mäso. Z zelene odrežte stonky a spolu s ošúpaným cesnakom otočte aj listy. Vypustite prebytočnú šťavu.
Krok 2
Do výslednej zeleninovej zmesi pridajte soľ a premiešajte. Adjika je pripravená! Preneste do sterilizovaných pohárov s tesne uzavretým vekom. Uchovávajte v chlade!
Krok 3
Adjika je vhodná pre prvé kurzy aj pre druhé kurzy. Najmä pre mäsové výrobky varené na ohni.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Prebytočnú šťavu zo zeleniny skladujem v mrazničke a používam ju na prípravu kharcho.
UŽITOČNÉ RADY
Je lepšie použiť mäsité paradajky, aby bolo menej šťavy.