K receptu
Tajomstvom úspechu tohto mangového kuracieho šalátu je jeho komplexný dresing so sójovou omáčkou, ryžovým octom a olivovým olejom. Veľmi jemne zvýrazní chuť exotického ovocia, vďaka čomu pokrm dosahuje vyššiu gastronomickú úroveň. Upozorňujeme, že kura na šalát nevaríme, ale pečieme. A to tiež funguje najlepšie: chuť jedla sa stáva ešte výraznejšou. Ktoré mango je najlepšie použiť na šalát? Zrelé, ale silné – aby si plátky dobre zachovali svoj tvar. Pozrite si náš recept na šalát: doprajte sebe a svojim blízkym.
zložitosť: ľahko Porcie: 1Žiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkuracie filety – 700 g čerstvé uhorky – 400 gcukety – 300 g manga – 1 ks. (asi 400 g) pšeničné krekry – 150 g koriandra – 20 gNa omáčku:sójová omáčka – 50 ml ryžového octu – 80 ml strúhaného cesnaku – 5 strúhaného čerstvého zázvoru – 5 olivového alebo repkového oleja – 50 ml sezamového oleja – 10 ml hnedého cukru – 15 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na šalát. Kuracie filé umyjeme, zabalíme do alobalu a pečieme 30 minút pri 190°C. Uhorku a cuketu umyjeme a osušíme. Ovocie nakrájajte na tenké, dlhé plátky (na tento účel je vhodné použiť škrabku na zeleninu).
Krok 2
Kuracie filé necháme úplne vychladnúť a rozoberieme ho na vlákna. Mango umyte a osušte uterákom. Potom ošúpeme šupku, dužinu vykrojíme z kôstky a nakrájame na tenké plátky.
Krok 3
Zmiešajte pripravené ingrediencie šalátu v miske. Na omáčku zmiešajte všetky ingrediencie. Nalejte ju na ingrediencie šalátu, posypte krutónmi, ozdobte koriandrom a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Ak nájdete v uhorkách na šalát s mangom a kuracím mäsom príliš veľké semená, odstráňte ich spolu s časťou dužiny zo stredu ovocia. Dá sa to pohodlne urobiť špeciálnou okrúhlou lyžičkou na zmrzlinu.
MIMOchodom
Do mangového šalátového dresingu môžete pridať aj niekoľko kvapiek omáčky Tabasco alebo Sriracha. Len to nepreháňajte, aby jeho chuť nenarušila harmóniu hlavných ingrediencií.