K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodinaVareniePraženieSušenie, sušenieObčerstveniePárty, bufetNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 1 PORCIUNa zázvorové uhorky4 malé uhorky 80 ml bieleho vínneho octu 1 polievková lyžica. limetková šťava 2 lyžice. aromatický sezamový olej 1/3 lyžičky. mleté čierne korenie 2 lyžičky. cukor 1 lyžička soľ 2 lyžičky najemno nastrúhaný zázvor 5 zelených cibuľiek 1 list noriNa marinovanú makrelu4 čerstvé filety z makrely s hmotnosťou 50 g 200 ml ryžového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Filety z makrely vložte do širokej kameninovej misy, posypte ryžovým octom a nechajte jednu minútu pôsobiť. Opatrne odstráňte tenký film z filé. Vráťte filety do nádoby a pridajte toľko octu, aby boli filety úplne zakryté. Nechajte 30 minút marinovať.
Krok 2
Vyberte rybu a nechajte ocot. Odstráňte semená. Filet položíme na tanier a vložíme do chladničky.
Krok 3
Uhorky nakrájajte na hrubé diagonálne plátky. Položte na podnos vyložený niekoľkými vrstvami papierových utierok.
Krok 4
Nalejte ocot do malého hrnca a varte na miernom ohni na 2 polievkové lyžice, 4-6 minút. Preložíme do misky, necháme vychladnúť na izbovú teplotu, vmiešame limetkovú šťavu, zázvor, sezamový olej, cukor, soľ a korenie. Zelenú cibuľu nakrájajte na uhlopriečku. Osušte sezamové semienka a nalámaný plát nori na suchej panvici.
Krok 5
Pred podávaním zmiešame uhorky so zelenou cibuľkou, prelejeme dresingom a premiešame.
Krok 6
Uhorky poukladáme na taniere a položíme na ne marinované filé z makrely. Posypeme sezamovými semienkami a mletým nori.