Marinovaná makrela so zázvorovými uhorkami

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodinaVareniePraženieSušenie, sušenieObčerstveniePárty, bufetNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 1 PORCIUNa zázvorové uhorky4 malé uhorky 80 ml bieleho vínneho octu 1 polievková lyžica. limetková šťava 2 lyžice. aromatický sezamový olej 1/3 lyžičky. mleté ​​čierne korenie 2 lyžičky. cukor 1 lyžička soľ 2 lyžičky najemno nastrúhaný zázvor 5 zelených cibuľiek 1 list noriNa marinovanú makrelu4 čerstvé filety z makrely s hmotnosťou 50 g 200 ml ryžového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Filety z makrely vložte do širokej kameninovej misy, posypte ryžovým octom a nechajte jednu minútu pôsobiť. Opatrne odstráňte tenký film z filé. Vráťte filety do nádoby a pridajte toľko octu, aby boli filety úplne zakryté. Nechajte 30 minút marinovať.

Krok 2

Vyberte rybu a nechajte ocot. Odstráňte semená. Filet položíme na tanier a vložíme do chladničky.

Krok 3

Uhorky nakrájajte na hrubé diagonálne plátky. Položte na podnos vyložený niekoľkými vrstvami papierových utierok.

Krok 4

Nalejte ocot do malého hrnca a varte na miernom ohni na 2 polievkové lyžice, 4-6 minút. Preložíme do misky, necháme vychladnúť na izbovú teplotu, vmiešame limetkovú šťavu, zázvor, sezamový olej, cukor, soľ a korenie. Zelenú cibuľu nakrájajte na uhlopriečku. Osušte sezamové semienka a nalámaný plát nori na suchej panvici.

Krok 5

Pred podávaním zmiešame uhorky so zelenou cibuľkou, prelejeme dresingom a premiešame.

Krok 6

Uhorky poukladáme na taniere a položíme na ne marinované filé z makrely. Posypeme sezamovými semienkami a mletým nori.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik