K receptu
Burgery sú chutné a zdravé jedlo, ak si ich uvaríte sami. Koniec koncov, môžete získať dobré mäso, dobrú zeleninu a chutné celozrnné žemle.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 45 minGril/BBQVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍNa hamburgery: 600 g filé z morčacieho stehna 1 stredná červená cibuľa 1 malý zväzok petržlenu 1 polievková lyžica. l. cesnakový prášok 1 lyžička. soľ 1 lyžička čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso nakrájajte a otočte cez mlynček na mäso s veľkou mriežkou.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame veľmi jemne. Nasekajte listy petržlenu. Zmiešajte mleté mäso, cibuľu a petržlenovú vňať, pridajte cesnakový prášok, soľ a korenie a dobre premiešajte. Nechajte pôsobiť 15 minút.
Krok 3
Predhrejte gril. Mleté mäso mokrými rukami rozdeľte na 6 porcií a vytvarujte hamburgery. Grilujte 3 minúty. na každej strane. Potom na každý burger položte plátok syra a varte ďalšiu 1 minútu, kým sa syr nezačne topiť.
Krok 4
Umiestnite hamburgery na zohriate žemle. Pridáme syr, paradajky, cibuľu a šalát, navrch dáme druhú polovicu žemle a ihneď podávame.