Mrkva s ovocím v kôprovej marináde

Mrkva s ovocím v kôprovej marináde

K receptu

Toto úžasné predjedlo môžeme podávať buď samostatne, alebo ako prílohu k tučnému mäsu či hydine. Skúste si vybrať tú najsladšiu a najzrelšiu mrkvu – a aj v zime budete mať na stole malý červený kúsok radosti.

zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 72 h Pridať. čas: 25 minVarenieMorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIE600 g mladej mrkvy veľká hrsť sladkokyslých sušených marhúľ 2 stredné, aromatické zelené jablká 2 šálky jablčného octu stredný zväzok kôpru (len stonky) 2 polievkové lyžice. l. semená kôpru 2 polievkové lyžice. l. hnedý cukor 2 lyžice. l. hrubá morská soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mrkvu umyte kefkou, osušte a v prípade potreby odrežte konce. Jablká nakrájajte na osem kusov bez šúpania a odstráňte jadro. Plátky jablka pokvapkáme octom, aby nezhnedli. Stonky kôpru rozdelíme na 2 rovnaké časti a previažeme niťou.

Krok 2

Vo veľkom hrnci uvarte 2 šálky vody, pridajte soľ a cukor, úplne rozpustite a miešajte. Pridáme ocot a kôprové semienka a opäť privedieme k prudkému varu.

Krok 3

Pridajte mrkvu, sušené marhule, plátky jabĺk a stonky kôpru do hrnca, priveďte do varu na vysokej teplote, znížte teplotu na strednú úroveň, prikryte panvicu a varte 10-12 minút.

Krok 4

Preneste mrkvu a ovocie do sterilizovaných pohárov, nalejte horúcu marinádu a rovnomerne rozdeľte stonky a semená kôpru. Úplne vychladnúť a uložiť na chladnom mieste. Mrkva bude pripravená za 3-4 dni.

MIMOchodom

Ak natrafíte na mini mrkvičky, urobte si z nich túto chuťovku. Potom je možné skrátiť čas varenia na 5 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik