K receptu
Nasi goreng v preklade znamená „vyprážaná ryža“. Skvelý spôsob, ako pripraviť jedlo zo zvyškov varenej ryže a akejkoľvek sezónnej zeleniny.
zložitosť: ľahko Kalórie: 395,58 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 11,73 g / 6,39 g / 73,16VarenieVo VokaPraženieIndonézska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEryža basmati – 320 cibuľa – 1 ks cesnak – 2 zuby zázvor – 5 cm čili – 1-2 ks hrášok – 200 g brokolica – 200 g arašidové maslo palmový cukor – 1 polievková lyžica. l. sladká sójová omáčka – 3 lyžice. l.rybia omáčka, pikantná čili omáčka, nakladané uhorky: veľká uhorka – 1 ks, ryžový ocot, limetka – 1 ks RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte ryžu 10-12 minút. V pohode. Uhorku nakrájajte na plátky a vložte do misy. Pridajte polovicu nadrobno nasekaných stoniek koriandra, trochu octu, limetkovej šťavy a kôry, soľ a cukor podľa chuti. Odložte bokom.
Krok 2
Cibuľu, cesnak, zázvor a čili (bez semienok) nakrájame nadrobno.
Krok 3
Rozohrejte wok, nalejte olej, pridajte cibuľu, cesnak, zázvor, čili, zvyšné stonky koriandra a palmový cukor. Smažte za stáleho miešania niekoľko minút.
Krok 4
Pridáme hrášok, brokolicu a ryžu. Smažte 3-4 minúty. Pridajte sójovú, čili a rybiu omáčky.
Krok 5
Hotovú ryžu roztlačíme v miske a prevrátime na tanier. Ozdobte bylinkami a čili. Podávame s nakladanými uhorkami. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Nasi goreng je jedným z najobľúbenejších jedál v Indonézii.
UŽITOČNÉ RADY
Existuje veľa variácií tohto jedla, môžete použiť akúkoľvek sezónnu zeleninu.