K receptu
Palacinky z tvarohu od Evgenia Leonovej, šéfredaktorky kníh o gastronómii, sú vynikajúcim jedlom na stred týždňa – ľahké a zaujímavé.
zložitosť: ľahko Kalórie: 654,35 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Použité: 35,62 g/39,17 g/32,99PraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE300 g tvarohu 100 g strúhaného parmezánu 1 kuracie vajce 4 polievkové lyžice. l. múkaolivová olejová soľNa omáčku:300 g paradajok, konzervovaných vo vlastnej šťave 2 strúčiky cesnaku 3 vetvičky bazalky 2-3 polievkové lyžice. l. vykôstkované olivy 1 polievková lyžica. l. olivový olej čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte omáčku. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Paradajky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Olivy nakrájajte na krúžky. Nasekajte listy bazalky.
Krok 2
V hrnci zohrejte olivový olej, opečte cesnak a potom pridajte paradajky. Varte 15 minút na miernom ohni. Pridajte olivy, bazalku, soľ a korenie. Pokračujte vo varení ďalších 5 minút.
Krok 3
Pripravte tvarohové koláče. V miske zmiešame tvaroh, strúhaný syr a vajíčko, pridáme múku (2-3 ČL), soľ a premiešame. Zo zmesi vytvarujeme tvarohové koláče a obalíme v múke.
Krok 4
Na panvici rozohrejeme olivový olej a cheesecaky opečieme z oboch strán do zlatista. Pripravte sa pod vekom. Podávajte tvarohové koláče s omáčkou.