K receptu
Zdá sa, že omeleta je najtriviálnejšia možnosť raňajok. Ale ak varíte omeletu s paradajkami a bylinkami na olivovom oleji a podávate s aromatickou ciabattou, bohato namazanou salsou, potom je to úplne iný príbeh. Na takéto raňajky môžete pozvať hostí.
zložitosť: ľahko Porcie: 4PraženieRaňajkyHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvajce – 12 ks – 8 g mlieka – 200 g mikrozelených – 4 g paradajok – 120 g bazalky – 8 g olivového oleja – 20 g pšenice batta – 400 g Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do misky rozbijeme vajcia a pridáme soľ. Pridajte mlieko, premiešajte.
Krok 2
Paradajky nakrájame na kocky. Nasekajte bazalku, microgreens a zmiešajte s paradajkami – náplň je pripravená.
Krok 3
Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej a zalejeme zmesou vajec a mlieka. Keď vajcia mierne stuhnú, potrieme plnkou.
Krok 4
Po minúte pomocou špachtle zdvihnite polovicu omelety a preložte na polovicu. Chvíľu počkajte, otočte na druhú stranu, potom odstráňte z tepla a položte na tanier.
Krok 5
Podávame s aromatickou josperovou ciabattou, natrieme zelenou salsou, čerstvými paradajkami a navrch dáme lístoček bazalky.
MIMOchodom
Recept poskytol Alexey Pavlov, šéfkuchár reštaurácie Barceloneta.