K receptu
Ak do klasického paradajkového gazpacho pridáte pár lístkov šťaveľu a feniklu, polievka bude vyváženejšia a chuťovo zaujímavejšia. Šéfkuchár Ilya Cherkashin navrhuje pripraviť polievku s červeným šťavelom, ktorý chutí ako špenát.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minBlenderŽiadna tepelná úpravaVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajka gazpacho – 250 g červený šťavel – 2 gfennel – 15 goregano – 1 g morská soľ – 2 mleté čierne korenie – 1 g nerafinovaný rastlinný olej – 3 ml biele krutóny – 2 ks.Na paradajkové gazpacho:Baku paradajky – 60 gogurts – 20 paprika – 38 zeler, stonka – 13 červených gluk – 1,5 g cesnak – 0,5 g Tabasco omáčka – 0,2 g paradajková šťava s dužinou – 110 ml morská soľ – 1,5 g extra panenský olivový olej – 3 ml Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fenikel nakrájame na plátky.
Krok 2
Pripravte si gazpacho. Všetky ingrediencie na gazpacho rozmixujeme v ponornom mixéri.
Krok 3
Nalejte paradajkové gazpacho do servírovacej misy. Posypeme lístkami šťavela a oregana a plátkami feniklu. Soľ a korenie. Pokvapkáme olejom. Podávame s bielymi krutónmi.
MIMOchodom
Recept poskytol Ilya Cherkashin, šéfkuchár reštaurácie Balcony.