K receptu
Jahody úplne, ale veľmi jemne premieňajú chuť obľúbenej studenej polievky gazpacho, robia ju aromatickejšou a pikantnejšou.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 20 minBlenderŽiadna tepelná úpravaVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEPikantná omáčka – 40 zelených fazúľ – 16 g olivového oleja – 40 g hovädzích paradajok – 200 g burraty – 200 gPre gazpacho: paradajky pilati vo vlastnej šťave – 500 g tomatovej šťavy – 200 čerstvých lúpaných gogurtov – 50 g jahôd – 40 g strúhanky – 30 cibuľových glukov – 15 stolového octu – 5 g olivového oleja – 10 g soli – 5 g kryštálového cukru – 10 g Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetky ingrediencie na gazpacho, okrem masla, cukru a soli, vyšľahajte v mixéri do hladka a potom preceďte.
Krok 2
Do gazpacha pridáme olivový olej, soľ a cukor a všetko premiešame.
Krok 3
Pripravte si šalát z paradajok, zelenej cibuľky a dochuťte pikantnou omáčkou. Podávajte gazpacho s paradajkovým šalátom a syrom burrata.
MIMOchodom
Recept poskytol Dmitrij Shurshakov, šéfkuchár gastrobaru Nikam nejdeme.