K receptu
Šalát z púpavy, čínskej kapusty a pažítky. Potrebujete mladé listy púpavy, ktorá ešte nekvitla, chutia horko, pripomínajú niektoré odrody šalátu.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minruská kuchyňaŠalátPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmladé púpavové listy 1 zväzok(y) čínska kapusta 1 ks pažítka alebo zelená cibuľa 3 polievkové lyžice varené kuracie vajcia 4 ks kyslá smotana 1 polievková lyžica soľ 1 štipka pažítky 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mladé listy púpavy, ktorá ešte neodkvitla, dôkladne umyjeme, zmiešame s nadrobno nakrájanou čínskou kapustou veľké listy púpavy môžeme natrhať na polovice.
Krok 2
Uhorku nakrájame na kocky, pridáme nadrobno nakrájanú pažítku (alebo zelenú), spojíme s listami pripraveného šalátu. Vajíčka uvarené natvrdo nakrájajte náhodne.
Krok 3
Všetky ingrediencie spojíme a dochutíme kyslou smotanou, horčicou a soľnou omáčkou. Šalát ozdobte pažítkou, ak chcete, môžete ozdobiť kaviárom z čiernych morských rias.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Efektné je podávať šalát neodlíčený, na tanier pridať jedlé kvety a po obvode taniera pár lyžičiek omáčky.