Púpava

K receptu

Šalát z púpavy, čínskej kapusty a pažítky. Potrebujete mladé listy púpavy, ktorá ešte nekvitla, chutia horko, pripomínajú niektoré odrody šalátu.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minruská kuchyňaŠalátPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmladé púpavové listy 1 zväzok(y) čínska kapusta 1 ks pažítka alebo zelená cibuľa 3 polievkové lyžice varené kuracie vajcia 4 ks kyslá smotana 1 polievková lyžica soľ 1 štipka pažítky 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mladé listy púpavy, ktorá ešte neodkvitla, dôkladne umyjeme, zmiešame s nadrobno nakrájanou čínskou kapustou veľké listy púpavy môžeme natrhať na polovice.

Krok 2

Uhorku nakrájame na kocky, pridáme nadrobno nakrájanú pažítku (alebo zelenú), spojíme s listami pripraveného šalátu. Vajíčka uvarené natvrdo nakrájajte náhodne.

Krok 3

Všetky ingrediencie spojíme a dochutíme kyslou smotanou, horčicou a soľnou omáčkou. Šalát ozdobte pažítkou, ak chcete, môžete ozdobiť kaviárom z čiernych morských rias.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Efektné je podávať šalát neodlíčený, na tanier pridať jedlé kvety a po obvode taniera pár lyžičiek omáčky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik