Rezne z bielej kapusty

Rezne z bielej kapusty

K receptu

Rezne z bielej kapusty potešia predovšetkým vegetariánov, ktorí konzumujú vajcia a mliečne výrobky. Ale aj keď sa v ničom neobmedzujete, oceníte aj toto skvelé jedlo, pretože nie vždy jete niečo mäsité. Navyše sa tieto kotlety ukážu ako celkom sýte vďaka vajcom a krupici v zložení. A tiež veľmi chutné: zlatá kôrka, ktorá sa vytvorí počas vyprážania, vyvoláva neodolateľnú túžbu vyskúšať aspoň kúsok. No potom určite zjete jeden rezeň a siahnete po druhom a dokonca aj po treťom. Nezastavujte sa: ak naozaj chcete, môžete!

zložitosť: ľahko Kalórie: 468,93 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 min Použité: 8,84 g/31,98 g/36,09PraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 stredná hlávka kapusty 1 veľké vajce a 2 žĺtky 4–5 polievkových lyžíc. l. krupica 4 lyžice. l. maslo strúhanka rastlinný olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie kyslá smotana na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na mletie rezňov kapustu nastrúhame najemno, zbavíme stopky, nakrájame priečne na kúsky dlhé 1,5 cm Kapustu osolíme a necháme 10–15 minút. Potom vtlačte ruky do sitka, vytlačte šťavu (môžete ju vypiť alebo pridať do zeleninového smoothie).

Krok 2

Kapustu na 5 minút zalejeme veľkým množstvom vriacej vody, vodu scedíme a opäť čo najlepšie vyžmýkame. Zmiešajte s krupicou, aby ste získali hmotu homogénnej konzistencie.

Krok 3

Vajíčko rozšľaháme so žĺtkami a rozpusteným maslom. Vlejeme do kapusty, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Mali by ste skončiť s hustou hmotou, ktorá sa dá vytvarovať. Ak je tekutá, pridajte viac krupice.

Krok 4

Rastlinný olej zohrejte vo veľkej hlbokej panvici v 1 cm vrstve. Rukami naberte kapustovú hmotu o niečo menšiu ako tenisová loptička, rozvaľkajte v strúhanke a mierne narovnajte, vložte do oleja.

Krok 5

Vyprážajte na stredne vysokej teplote do zlatista na oboch stranách. Potom prikryte pokrievkou a varte, kým sa úplne neuvarí. Výsledné kotlety podávajte horúce.

UŽITOČNÉ RADY

Tieto kotlety budú obzvlášť jemné, ak ich uvaríte z mladej kapusty. Alebo skúste použiť Peking: bude to fungovať rovnako dobre.

MIMOchodom

Do kapustových rezňov môžete pridať korenie (napríklad mletú rascu, kari alebo kurkumu), ale aj trochu strúhaného tvrdého syra (asi 50 g). Jedlo bude ešte chutnejšie a aromatickejšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik