K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 15 minvečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíVeľká nocPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEryža 50 ks dlhoplodá uhorka 4 ks červená cibuľa 1/2 ks čili paprička 1 ks list mäty 20 ks koriandr, vetvička 2 ks sójová omáčka 1,5 PL limetkovej šťavy 1,5 PL rastlinného oleja 2 PL hovädzie filé s hmotnosťou a mierou 250 g RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte ryžu, kým nebude hotová. Uhorky nakrájajte na kolieska s hrúbkou 2,5-3 cm Lyžicou vydlabte dužinu, pričom dno a steny nechajte 0,5 cm hrubé.
Krok 2
Mäso nakrájame na pásiky. Chilli papričku nasekáme nadrobno, cibuľu nakrájame na pol krúžky. Mäso opečieme na rozpálenej panvici do polovice varenia.
Krok 3
K mäsu pridajte chilli papričku a cibuľu nakrájanú na pol krúžky a varte, kým nie sú hotové. Potom pridajte nasekaný koriandr a mätu, uvarenú ryžu, varte ďalšie 2-3 minúty. Dochutíme zmesou sójovej omáčky, limetkovej šťavy a hnedého cukru. Mierne vychladnúť.
Krok 4
Naplňte každý pohár na uhorku šalátom a ozdobte vetvičkami koriandra.