Šalát na thajský spôsob v uhorkových pohároch

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 15 minvečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíVeľká nocPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEryža 50 ks dlhoplodá uhorka 4 ks červená cibuľa 1/2 ks čili paprička 1 ks list mäty 20 ks koriandr, vetvička 2 ks sójová omáčka 1,5 PL limetkovej šťavy 1,5 PL rastlinného oleja 2 PL hovädzie filé s hmotnosťou a mierou 250 g RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Varte ryžu, kým nebude hotová. Uhorky nakrájajte na kolieska s hrúbkou 2,5-3 cm Lyžicou vydlabte dužinu, pričom dno a steny nechajte 0,5 cm hrubé.

Krok 2

Mäso nakrájame na pásiky. Chilli papričku nasekáme nadrobno, cibuľu nakrájame na pol krúžky. Mäso opečieme na rozpálenej panvici do polovice varenia.

Krok 3

K mäsu pridajte chilli papričku a cibuľu nakrájanú na pol krúžky a varte, kým nie sú hotové. Potom pridajte nasekaný koriandr a mätu, uvarenú ryžu, varte ďalšie 2-3 minúty. Dochutíme zmesou sójovej omáčky, limetkovej šťavy a hnedého cukru. Mierne vychladnúť.

Krok 4

Naplňte každý pohár na uhorku šalátom a ozdobte vetvičkami koriandra.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik