K receptu
Šalát s burratou, rukolou a paradajkami vám pripomenie slnečné Taliansko. Burrata, mimochodom, môže byť nahradená stracciatellou alebo mozzarellou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 430,29 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 16,04 g/35,48 g/11,95VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIESyr burata -300 gpomidor – 500 gogurt – 400 g zeleninová zmes: rukola, petržlen, bazalka – 60 paprika – 100 g listový šalát – 60 gluk -4 g olivový olej -80 ml soľ -8 korenie -8 g Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte uzáver z burata.
Krok 2
Paradajky, uhorky, papriku a bylinky umyjeme a nadrobno nasekáme.
Krok 3
Uložíme na tanier, syr v strede roztvoríme, dochutíme olivovým olejom, soľou a korením. Pri podávaní ozdobíme rukolovým šalátom a vetvičkou bazalky.
MIMOchodom
Recept poskytol Ivan Jakovlev, šéfkuchár reštaurácie Družba.