K receptu
Pri akomkoľvek tataráku, mäse alebo rybe je hlavným kritériom výnimočná čerstvosť hlavného produktu. A potom sa pohrajte s chuťou tohto produktu. Chuť tuniaka v tataráku skvele dopĺňa sladké pečené jablko, jemné avokádo, čerstvá uhorka – a to všetko v kombinácii s ostrým korením, bylinkami a jemnou kyslosťou citrónovej šťavy.
zložitosť: priemer Porcie: 1ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUjablko granny smith, 1 ks – 250 g – 15 g filet z tuniaka – 100 ks mäkkého gavokáda – 40 g teriyaki omáčky – 10 g olivového oleja na šalát – 10 g citróna – 3 ghogurt – 30 suchého goregana – 1 hromová paprika – 1 g morskej soli – 1 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jablko nakrájame na 6 kúskov na plátky, nožom odrežeme jadrovník, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie mäkkou časťou nahor, ošúpeme a navrch polejeme medom. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre na stredný režim.
Krok 2
Po upečení jablko ochlaďte, odstráňte šupku zo všetkých plátkov okrem jedného (bude slúžiť na ozdobu). Dužinu rozšľaháme v mixéri do krémova a vložíme do chladničky vychladnúť na teplotu asi 5 stupňov.
Krok 3
Tuniaka náhodne nakrájajte, avokádo ošúpte a odkôstkujte a tiež náhodne nakrájajte. Tuniaka zmiešame s avokádom a dochutíme teriyaki omáčkou, olivovým olejom a citrónovou šťavou, podľa chuti osolíme.
Krok 4
Na tanier natrieme jablkový krém, vedľa uložíme ochutený tatarák z tuniaka, ozdobíme plátkom pečeného jablka, nakrájanou uhorkou, oreganom a drveným ružovým korením a polejeme trochou olivového oleja.
MIMOchodom
Recept poskytnutý Andrey Ivanov, šéfkuchár siete kaviarní-pizzérií FORNETTO.