Tinktura orechov
K receptu
Jedného dňa sme sa vybrali na Zakarpatsko, do mesta Užhorod. Ako nás tam prijali! Akí sú tam úžasní ľudia! A po zjedení fazuľovej polievky s domácou klobásou, kukuričnej kaše so syrom, kapustnice a halušiek s lekvárom u babky Karolíny Michajlovnej a zapití týmto sladkým, no dosť serióznym likérom, sme sa úplne rozhodli zostať tam. Ale všetko je hotové, všetko je hotové…
zložitosť: ľahko Kalórie: 161,24 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 1,01 g/3,31 g/2,96PiteINGREDIENCIE NA 1 PORCIUZačnite variť 1 mesiac vopred1 fľaša dobrej vodky (0,5 l) 50 g nezrelých vlašských orechov 1 malý citrón 1 malá pomarančová hrsť tmavých veľkých hrozienok Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Orechy spracujte tak, ako je popísané v recepte na orechový džem. Hrozienka dôkladne opláchnite. Pomaranč a citrón umyte kefkou. Odrežte 2/3 kôry z citróna a pomaranča spolu s časťou dužiny. Hrozienka, spracované celé orechy a citrusové kôry vložte do sklenenej nádoby a naplňte vodkou. Nechajte 1 mesiac. Tinktúru môžeme podávať studenú.
MIMOchodom
Ak nemôžete získať nezrelé orechy, môžete ich nahradiť zrelými, ale nie všetkými. Nasekajte 10-12 čerstvých orechov, odstráňte jadrá a odstráňte blany. V recepte nahraďte tieto jadrá a medzistienky celými orechmi. Tinktúra bude menej aromatická a nie taká tmavá, ale stále veľmi chutná.