K receptu
Uhorkové gazpacho s krabom je svieža a ľahká verzia najobľúbenejšej letnej polievky. Šéfkuchár Ilya Cherkashin tvrdí, že kraby „znejú perfektne“ s uhorkami.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minBlenderVarenievečeravečerapolievkaINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorková polievka – 200 čerstvých dlhých uhoriek – 20 g zelenej špargle – 15 g vareného mrazeného kraba v chitíne – 20 g nerafinovaného rastlinného oleja – 6 ml rakytníka – 3 g jedlých kvetov – 2 mleté čierne korenie – podľa chutiNa uhorkovú polievku:luxusné uhorky bez šupky, krátke s pupienkami – 55 dlhé uhorky bez šupky a semienok – 55 zeler, stonka – 6 gluk šalotka – 6 g olivový olej – 7 ml zeleninový vývar – 75 ml mleté čierne korenie – 0,1 g soľ – 1,2 g Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rozmrazte kraba.
Krok 2
Pripravte si uhorkovú polievku. Všetky ingrediencie na polievku rozmixujeme na pyré v ponornom mixéri. Nalejte do hrnca a na miernom ohni duste 5 minút. V pohode.
Krok 3
Špargľu blanšírujte.
Krok 4
Do stredu taniera položte krabie mäso. Zalejeme uhorkovou polievkou. Pepper, posypeme olejom.
Krok 5
Uhorky nakrájajte na dlhé plátky a poukladajte ich do kučier pozdĺž okraja taniera spolu so špargľou. Ozdobte jedlými kvetmi a rakytníkom.
MIMOchodom
Recept poskytol Ilya Cherkashin, šéfkuchár reštaurácie Balcony.