Vínne želé
K receptu
Toto želé nie je veľmi vhodné na detský stôl. Máloktoré dieťa však zje syry, ktoré sa zvyčajne ukladajú na syrové taniere, no práve toto želé sa k syrom a krekerom hodí najlepšie. Vínne želé je skvelé aj z bieleho vína. Obzvlášť pôsobivo vyzerajú spolu so syrovým tanierom – červeno-biele. Na želanie si ho môžete pripraviť z polosladkých, alkoholizovaných alebo ovocných vín. V tomto prípade znížte množstvo cukru podľa chuti.
zložitosť: priemer Kalórie: 151,80 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 0,24 g/0,01 g/32,90Omáčka, dresingINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 zrnká ružového koreniaZačnite variť 2 hodiny pred podávaním3,5 šálky červeného suchého vína a kôra z 1 citróna 1 lyžička. želatína 4 nové korenie hrášok 4 šálky špeciálny cukor na džem s pektínom Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte želatínu do 3 polievkových lyžíc. l. studenej vody po dobu 25 minút. V hlbokom hrnci zmiešajte jemne rozdrvené korenie, víno, citrónovú šťavu a kôru. Priveďte do varu, odstráňte z tepla. Pridajte cukor, miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Znova položte na oheň a varte 1 minútu. Želé stále miešame a zbavujeme peny. Odstráňte z tepla a nalejte namočenú želatínu. Intenzívne miešame metličkou, kým sa želatína nerozpustí. Pomocou sterilizovaného sitka nalejte horúce želé do horúcich sterilizovaných pohárov, pričom nechajte určitú vzdialenosť od veka. Pevne zatvorte veko. Sterilizujte 5 minút.