Zeleninový guláš s cviklovými listami a mozzarellou

K receptu

Naša pravidelná autorka z Rigy, Malvina Ruse, navrhuje pripraviť zeleninový guláš s listami repy – jasný a svieži!

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 polievkové lyžice. l. balzamikový ocot 800 g cukety 250 g mrkvy 1 veľká cibuľa 100-150 g repných listov so stopkami 125 g mozzarelly 200-250 g cherry paradajok 2-3 polievkové lyžice. l. olivový olej malý zväzok petržlenovej vňate soľ podľa chuti trochu mletej čili papričky (voliteľné) zelené lístky bazalky na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky hrubé 3-4 mm. Mrkvu dôkladne umyte, v prípade potreby ošúpte, nakrájajte na veľmi tenké kolieska. Cibuľu nakrájajte na tenké polkolieska, listy a stonky repy dobre umyte a nasekajte nahrubo. Petržlenovú vňať umyjeme a osušíme, paradajky umyjeme a osušíme. Do predhriatej panvice na pečenie nalejeme cibuľku a na miernom ohni dusíme dosklovita. Vložíme cuketu a za častého miešania opekáme 15 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu, mrkvu zalejeme vriacou vodou a 2-3 minúty blanšírujeme a potom scedíme v cedníku. Mrkvu dáme na panvicu s cuketou a všetko spolu opekáme ďalších 5 minút. Pridáme cviklové listy, premiešame a ešte pár minút dochutíme soľou, feferónkou, balzamikovým octom a premiešame. Na zeleninovú zmes poukladáme paradajky a panvicu vložíme na 5 minút do rúry. Pečieme, kým sa mozzarella nezačne topiť. Ragu podávajte horúce s listami čerstvej bazalky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik