K receptu
Tento koláč som urobil s paradajkami, baklažánmi a bylinkami; Množstvo zeleniny a syra je ľubovoľné a závisí od ich veľkosti.
zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 50 minRúraPečenieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍparadajky (je lepšie brať nie príliš veľké, pretože v hotovom jedle nebudú vyzerať veľmi pekne) 6 ks baklažány 4 ks syr (použil som „ruský“) 200 gcrop (petržlen) 0,5 zväzku. a)soľ rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány nakrájajte na krájači na kolieska, posypte soľou a nechajte 20-30 minút. Nakrájajte aj paradajky na krájači. Cesnak pomelieme v drviči alebo na jemnom strúhadle. Nastrúhajte aj syr. Nakrájajte zeleň.
Krok 2
Baklažány vytlačíme z vody a opečieme na oleji, kým nie sú uvarené alebo do polovice uvarené (podľa chuti). Položte na obrúsok, aby absorboval prebytočný tuk.
Krok 3
Vezmite si krúžok na varenie alebo tortovú formu. Vyložte fóliou do kríža a po okrajoch nechajte 10 cm fólie navyše. Rúru vyhrejeme na 180 C. Začneme ukladať vrstvy v tomto poradí – kolieska paradajok na spodok, pridáme trochu soli, bylinky, cesnak, syr, na vrch baklažánového hrnčeka, tesne k sebe. Opakujte, kým sa vám neminie zelenina (alebo vrstvy nedosiahnu koniec panvice). Náš koláč zakryjeme okrajmi fólie, ktoré sa nachádzajú za bokmi.
Krok 4
Vložíme do rúry piecť asi na hodinu. Vyberieme a necháme mierne vychladnúť (inak nás pri rozbaľovaní postriekame horúcou šťavou). Rozložte vrch, položte naň rovnú servírovaciu misu a koláč opatrne otočte. Odstráňte fóliu. Necháme vychladnúť alebo aj vychladiť a podávame ako studené predjedlo.