K receptu
Ajapsandali je nielen možné variť v pomalom hrnci, ale aj nevyhnutné! Už len preto, že pravdepodobnosť spálenia ingrediencií v miske prístroja je prakticky eliminovaná. Rovnako ako riziko, že sa vyprážané kúsky premenia na pyré, pokiaľ, samozrejme, presne nedodržíte čas uvedený v recepte. Verte mi, toto je naozaj dôležité! Ale množstvo cesnaku a korenistých byliniek počas prípravy ajapsandali v pomalom hrnci je možné upraviť podľa želania. Čím viac dáte, tým bude pokrm chutnejší a aromatickejší.
zložitosť: priemer Kalórie: 246,51 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 5,69 g/11,87 g/28,95Hlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbaklažány – 5 ks cibuľa – 4 ks paradajky – 4 ks cesnak – 1 zväzok bazalka – 2-3 vetvičky rastlinný olej – 4 lyžice. l.soľ – podľa chuti korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si pomalý hrniec a ingrediencie na ajapsandali.
Krok 2
Umyte baklažány na ajapsandali a nakrájajte na veľké kúsky, posypte soľou a nechajte 20–30 minút. Potom opláchnite a zľahka vyžmýkajte. Cibuľu a zemiaky ošúpeme, papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov. Paradajky zalejeme vriacou vodou a zbavíme šupky. Všetku zeleninu nakrájajte na veľké kúsky. Zeleninu umyte, osušte a nasekajte. Cesnak ošúpeme a roztlačíme.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C, zohrejte 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej, smažte zemiaky na ajapsandali (10 minút). Pridajte baklažán a varte ďalších 5 minút. Preložíme do misky.
Krok 4
Do misy nalejte zvyšný olej, 5 minút opečte cibuľu, pridajte papriku a paradajky, varte ďalších 5 minút.
Krok 5
Zemiaky a baklažán vráťte do misy, pridajte nasekané bylinky, cesnak, soľ a korenie. Ajapsandali priveďte do varu. Ihneď odstráňte z tepla.
Krok 6
Podávajte ajapsandali horúce.
UŽITOČNÉ RADY
Ajapsandali, uvarené v pomalom hrnci, sa dá na zimu zrolovať. Hotové jedlo vložte do čistých pohárov, sterilizujte 10 minút a pevne uzavrite.
MIMOchodom
Ajapsandali uvarené v pomalom hrnci je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé: je bohaté na minerály, ktoré sú aj po uvarení dokonale zachované, ako aj na vlákninu, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie.