K receptu
Jednoduchý, chutný a výživný turecký pilaf môžete podávať ako samostatné jedlo doplnené studeným hustým jogurtom alebo ako prílohu k mäsu, hydine či rybe.
zložitosť: ľahko Kalórie: 631,71 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 19,75 g/24,57 g/77,06VarenieTurecká kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 šálka bulguru 400 g konzervovaných sekaných paradajok 1 šálka vareného alebo konzervovaného cíceru 1 červená cibuľa 1 sladká červená paprika 2 strúčiky cesnaku 1 polievková lyžica. l. paradajkový pretlak 3 vetvičky petržlenu 3 vetvičky mäty 3/4 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru 1 lyžička. mletý kmín 1/4 lyžičky. mletá škorica 1/2 lyžičky. chilli vločky 2 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Sladkú papriku nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a stonku a nakrájajte na stredné kocky.
Krok 2
V ťažkom hrnci rozohrejeme olej. Pridajte cibuľu a korenie a za občasného miešania varte 10 minút. Pridáme cesnak, paradajkový pretlak, rascu, škoricu, čili vločky, restujeme 1 minútu. Potom pridajte bulgur a pokračujte vo varení ďalšiu 1 minútu.
Krok 3
Pridáme nakrájané paradajky a cícer, zalejeme vývarom, zvýšime plameň a privedieme do varu. Dochuťte soľou a korením, panvicu prikryte pokrievkou a znížte teplotu na minimum, varte 15 minút. Kvapalina by mala byť úplne absorbovaná. Odstráňte panvicu z ohňa a nechajte 5 minút.
Krok 4
Petržlenovú vňať a mätu nasekáme nadrobno a zmiešame s pilafom. Podávame s jogurtom.