Čerešňový slivkový lekvár

Čerešňový slivkový lekvár

Konzervovanie K receptu

Zdalo by sa, že čerešňové slivky a pomaranče sa v prírode nevyskytujú spolu, ale v lekvári sa výborne dopĺňajú. Chuť je svetlá, bohatá, ale nie rušivá. Skvelý duet!

zložitosť: priemer Kalórie: 216,10 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 50 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 0,19 g/0,02 g/54,11RaňajkyPopoludňajšie občerstveniePrázdneINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1 kg žltá čerešňová slivka 1 pomaranč 1 kg cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Čerešňovú slivku prekrojte na polovicu a odstráňte jadierka.

Krok 2

Višňovú slivku zasypeme cukrom a necháme asi 1 hodinu postáť, čerešňová slivka pustí šťavu.

Krok 3

Vložte čerešňovú slivku a cukor na oheň, priveďte do varu a varte na miernom ohni za stáleho miešania asi 25 minút.

Krok 4

Pomaranč dôkladne umyte kefou, nakrájajte na kúsky spolu so kôrou a rozdrvte v mixéri. Za 5 min. Pred koncom varenia pridáme k čerešňovej slivke pomaranč.

Krok 5

Hotový džem nalejte do sterilných pohárov a podľa potreby zrolujte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik