Čerešňový slivkový lekvár
K receptu
Zdalo by sa, že čerešňové slivky a pomaranče sa v prírode nevyskytujú spolu, ale v lekvári sa výborne dopĺňajú. Chuť je svetlá, bohatá, ale nie rušivá. Skvelý duet!
zložitosť: priemer Kalórie: 216,10 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 50 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 0,19 g/0,02 g/54,11RaňajkyPopoludňajšie občerstveniePrázdneINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1 kg žltá čerešňová slivka 1 pomaranč 1 kg cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerešňovú slivku prekrojte na polovicu a odstráňte jadierka.
Krok 2
Višňovú slivku zasypeme cukrom a necháme asi 1 hodinu postáť, čerešňová slivka pustí šťavu.
Krok 3
Vložte čerešňovú slivku a cukor na oheň, priveďte do varu a varte na miernom ohni za stáleho miešania asi 25 minút.
Krok 4
Pomaranč dôkladne umyte kefou, nakrájajte na kúsky spolu so kôrou a rozdrvte v mixéri. Za 5 min. Pred koncom varenia pridáme k čerešňovej slivke pomaranč.
Krok 5
Hotový džem nalejte do sterilných pohárov a podľa potreby zrolujte.