Chakhokhbili na panvici

K receptu

Dokonca aj menej skúsený kuchár môže variť chakhokhbili na panvici, pretože v tejto veci nie sú žiadne zvláštne ťažkosti. A čo je obzvlášť pekné, že výsledok bude skutočne veľkolepý! Mimochodom, spočiatku sa chakhokhbili pripravovali z bažantov a až potom boli nahradené cenovo dostupnejším kuracím mäsom. Recept na toto jedlo si preto dnes môže každý z nás vyskúšať v praxi a potešiť svojich blízkych výdatným, aromatickým a veľmi chutným teplým jedlom. A ešte jedna dobrá správa: nemusíte kupovať celého vtáka, ale obmedzte sa len na kuracie paličky alebo kuracie stehná.

zložitosť: priemer Kalórie: 349,10 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 25,80 g/24,31 g/6,99Dusenie, chradnutiegruzínska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kura (cca 1,2 kg) 3-4 cibule 5-6 paradajok 1 feferónka 3-4 strúčiky cesnaku 1 zväzok koriandra 1 zväzok mäty ½ zväzku kôpru ½ zväzku petržlenovej vňate masla alebo masti na vyprážanie Tabuľka hmotnosti a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kuracie mäso na chakhokhbili nakrájajte na 8 kusov, pridajte soľ a korenie. Na panvici rozpustíme maslo (tuk) a kura opekáme 15 minút za stáleho otáčania, aby sa nepripálilo, ale bolo zo všetkých strán rovnomerne pokryté zlatistou kôrkou.

Krok 2

Ošúpte cibuľu na čakhokhbili a nakrájajte na tenké polkrúžky. V samostatnej panvici rozohrejeme maslo alebo roztopíme masť. Pridajte cibuľu a smažte do zlatista.

Krok 3

Paradajky narežeme priečne a vložíme na 1 minútu do vriacej vody. Potom odstráňte dierovanou lyžicou a odstráňte kožu. Paradajky nakrájame na plátky a pridáme k vtákovi.

Krok 4

Znížte teplotu a varte kurča ďalších 10-15 minút. Pridajte cibuľu do panvice a dusíme asi pol hodiny. Ak sa tekutina vyvarí príliš rýchlo, pridajte horúcu vodu po troškách do chakhokhbili.

Krok 5

Cesnak ošúpeme a rozdrvíme v mažiari (môžeme ho dať cez lis). Horúcu papriku jemne nakrájajte na krúžky, odstráňte semená. Zeleninu umyte, dobre osušte a jemne nasekajte.

Krok 6

K dusenému kura s cibuľou a paradajkami pridáme cesnak, korenie a bylinky. Podľa chuti dosolíme. Dusíme na miernom ohni ďalších 7-10 minút. Podávajte chakhokhbili veľmi horúce.

UŽITOČNÉ RADY

Pred podávaním môžete kuracie chakhokhbili posypať nasekanou petržlenovou vňaťou alebo napríklad koriandrom: jedlo bude oveľa aromatickejšie a chutnejšie.

MIMOchodom

Vyberte si množstvo horúceho korenia pre chakhokhbili podľa vlastného uváženia. Ak máte radi pikantnejšie, pridajte celý struk vrátane semienok. Ak máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte malý kúsok dužiny feferónky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik