K receptu
Dokonca aj menej skúsený kuchár môže variť chakhokhbili na panvici, pretože v tejto veci nie sú žiadne zvláštne ťažkosti. A čo je obzvlášť pekné, že výsledok bude skutočne veľkolepý! Mimochodom, spočiatku sa chakhokhbili pripravovali z bažantov a až potom boli nahradené cenovo dostupnejším kuracím mäsom. Recept na toto jedlo si preto dnes môže každý z nás vyskúšať v praxi a potešiť svojich blízkych výdatným, aromatickým a veľmi chutným teplým jedlom. A ešte jedna dobrá správa: nemusíte kupovať celého vtáka, ale obmedzte sa len na kuracie paličky alebo kuracie stehná.
zložitosť: priemer Kalórie: 349,10 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 25,80 g/24,31 g/6,99Dusenie, chradnutiegruzínska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kura (cca 1,2 kg) 3-4 cibule 5-6 paradajok 1 feferónka 3-4 strúčiky cesnaku 1 zväzok koriandra 1 zväzok mäty ½ zväzku kôpru ½ zväzku petržlenovej vňate masla alebo masti na vyprážanie Tabuľka hmotnosti a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie mäso na chakhokhbili nakrájajte na 8 kusov, pridajte soľ a korenie. Na panvici rozpustíme maslo (tuk) a kura opekáme 15 minút za stáleho otáčania, aby sa nepripálilo, ale bolo zo všetkých strán rovnomerne pokryté zlatistou kôrkou.
Krok 2
Ošúpte cibuľu na čakhokhbili a nakrájajte na tenké polkrúžky. V samostatnej panvici rozohrejeme maslo alebo roztopíme masť. Pridajte cibuľu a smažte do zlatista.
Krok 3
Paradajky narežeme priečne a vložíme na 1 minútu do vriacej vody. Potom odstráňte dierovanou lyžicou a odstráňte kožu. Paradajky nakrájame na plátky a pridáme k vtákovi.
Krok 4
Znížte teplotu a varte kurča ďalších 10-15 minút. Pridajte cibuľu do panvice a dusíme asi pol hodiny. Ak sa tekutina vyvarí príliš rýchlo, pridajte horúcu vodu po troškách do chakhokhbili.
Krok 5
Cesnak ošúpeme a rozdrvíme v mažiari (môžeme ho dať cez lis). Horúcu papriku jemne nakrájajte na krúžky, odstráňte semená. Zeleninu umyte, dobre osušte a jemne nasekajte.
Krok 6
K dusenému kura s cibuľou a paradajkami pridáme cesnak, korenie a bylinky. Podľa chuti dosolíme. Dusíme na miernom ohni ďalších 7-10 minút. Podávajte chakhokhbili veľmi horúce.
UŽITOČNÉ RADY
Pred podávaním môžete kuracie chakhokhbili posypať nasekanou petržlenovou vňaťou alebo napríklad koriandrom: jedlo bude oveľa aromatickejšie a chutnejšie.
MIMOchodom
Vyberte si množstvo horúceho korenia pre chakhokhbili podľa vlastného uváženia. Ak máte radi pikantnejšie, pridajte celý struk vrátane semienok. Ak máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte malý kúsok dužiny feferónky.