Don boršč s rybami

K receptu

Ryby sú špeciálnou, výraznou ingredienciou donského boršču. Plus na Done sa do vyprážania pridáva aj takzvaná chapra – paradajky fermentované vo vlastnej šťave.

zložitosť: ľahko Kalórie: 229,96 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 26,18 g/5,81 g/18,03VareniePraženieVečerapolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ1 stredný kapor s hmotnosťou 1–1,3 kg 1 stredná repa 3 sladká paprika 1–2 korene paštrnáka 2 stredné mrkvy 3 stredné zemiaky 2 veľké cibule 400 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 300 ml nakladaných (solených) paradajok 1 kg kapusty 1 stredný zväzok zelenina (kôpor, petržlen, koriander, zelená cibuľa) 1 roztopená čili paprička alebo rastlinný olej 1 bobkový list 1 lyžička. zmes papriky, hrášok, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rybu očistite od šupín, vypitvajte ju, umyte, nakrájajte na stredné kúsky. Ochutíme soľou a korením zo všetkých strán, obalíme v múke, otrasieme prebytočný objem, smažíme na oleji do zlatista, 5 minút.

Krok 2

Rybu vložte do hrnca, naplňte studenou pitnou vodou, kým úplne nezakryje rybu, pridajte korenie a bobkový list, priveďte do varu, osoľte a na miernom ohni varte, kým sa ryba neuvarí, 20–25 minút. Potom opatrne odstráňte všetky kosti a kožu (alebo nechajte kožu, ak chcete).

Krok 3

Na prvé vyprážanie ošúpeme repu a 2 sladké papriky nakrájané na úhľadné tenké pásiky. Smažte repu na oleji na strednom ohni, 10-12 minút. Pridajte papriku, varte 3-4 minúty. Pridáme polovicu paradajok vo vlastnej šťave a polovicu nálevu, dusíme 10–12 minút.

Krok 4

Na druhé orestovanie ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu, paštrnák a mrkvu, opražíme na oleji v hlbšej panvici 7-10 minút. Pridáme zvyšné paradajky vo vlastnej šťave a soľanke, dusíme do zhustnutia, asi 15 minút.

Krok 5

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky 0,5 x 0,5 x 2 cm Kapustu nakrájame nadrobno, zbavíme stopky a potom priečne nakrájame na kúsky, ktoré sa ľahko konzumujú. Zvyšnú sladkú papriku nakrájajte na prúžky. Nakrájajte zeleň.

Krok 6

Vo väčšom hrnci privedieme do varu asi 1,5 litra vody, pridáme zemiaky a obe smaženie, opäť privedieme do varu a osolíme. Pridajte rybu spolu s vývarom. Hneď ako zovrie, pridáme kapustu, bylinky a sladkú papriku. Hneď ako opäť vrie, pridáme celé čili, dochutíme soľou a korením. Voľne zatvorte veko, vypnite oheň a nechajte 10-15 minút odstáť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik