K receptu
Vyprážané rolky sú vhodné úplne pre všetkých milovníkov sushi. Hot roll s coho lososom, uhorkou a kaviárom je voňavý, chutný a krásny. Skúste uvariť toto jedlo a výsledok vás určite poteší.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 20 minPraženiejaponská kuchyňaVečeraObčerstveniePárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUryža – 70 červov nori – 1 ks kaviár z lososa – 2 polievkové lyžice. l. losos (nakrájaný) – 4 ks ryžový ocot – 20 ml citrónová šťava – 1 polievková lyžica. l. múka – 3 lyžice. l.vajce – 1 ks.strúhanka – 4 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ryžu prepláchneme, pridáme vodu 1:2, privedieme do varu, znížime oheň a prikryjeme pokrievkou, varíme 20 minút. Potom vychladnutú ryžu dochutíme omáčkou z ryžového octu, cukru a citrónovej šťavy. Položte nori na podložku na sushi. Položte ryžu v rovnomernej vrstve na nori. Položte kaviár na ryžu. Pridajte uhorku nakrájanú na tenké prúžky a ryby. Môj losos coho bol nakrájaný, tak som to nechal tak.
Krok 2
Rolku zrolujte.
Krok 3
Do misky rozklepneme vajíčko, pridáme ľadovú vodu a dobre premiešame. Pridáme múčnu zmes a metličkou obsah zľahka vyšľaháme. Nalejte rastlinný olej do panvice a dobre ho zohrejte. Roládu vyvaľkáme v múčnej zmesi a potom v strúhanke. Roládu ponoríme do rozpáleného oleja a necháme 3 minúty smažiť do zlatista.
Krok 4
Horúcu rolku necháme mierne vychladnúť a potom ju nakrájame na 4 alebo 6 kúskov.
UŽITOČNÉ RADY
Podávame so sójovou omáčkou, wasabi a nakladaným zázvorom.