Hovädzí guláš v rúre

K receptu

Chcete sa naučiť variť hovädzí guláš v rúre? Vezmite si náš recept! Mimochodom, v maďarskej kuchyni je guláš polievka, aj keď veľmi hustá. No u nás sa toto jedlo najčastejšie podáva ako hlavné jedlo alebo na večeru a dokonca aj s prílohou. Zvyk je druhá prirodzenosť a polemizovať s týmto stavom vecí je úplne zbytočné. Preto sme sa rozhodli podporiť myšlienku varenia gulášu na teplé jedlo a podrobne vám povedať, ako to urobiť, aby bol chutný. Vybrané hovädzie mäso, veľa dobrej zeleniny, aromatické koreniny sú nevyhnutné ingrediencie pre úspech pokrmu!

zložitosť: ľahko Kalórie: 478,81 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 3 hodiny Použité: 42,00 g/26,70 g/19,11RúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ1,5 kg vnútorného stehna 800 ml hovädzieho vývaru 3 veľké cibule 3 stonkový zeler 2 veľké mrkvy 3 stredne sladké červené papriky 2 veľké veľmi zrelé paradajky 4 strúčiky cesnaku 3 polievkové lyžice. l. olivový olej 3 lyžice. l. ghee 100 g múky 2 polievkové lyžice. l. s kopou mletej papriky 2 bobkové listy 6–8 hrášok z nového korenia štipka mletej štipľavej čili papričky čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si suroviny na guláš. Cibuľu nakrájame na polkolieska, zeler a cesnak na tenké plátky. Na panvici so silným dnom rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a zeler. Smažte na miernom ohni 10 minút. Minútu pred koncom smaženia pridáme cesnak.

Krok 2

Hovädzie mäso nakrájame na veľké kusy. Kúsky mäsa obalíme v múke a dochutíme soľou a korením. Opečte ich na rozpustenom masle v samostatnej panvici zo všetkých strán do zlatista.

Krok 3

K cibuli a zeleru pridáme hovädzie mäso. Pridáme mletú papriku a premiešame. Pridajte bobkový list a korenie. Rozdeľte obsah panvice do hlinených nádob.

Krok 4

Nalejte vývar do hrncov a premiešajte. Zatvorte viečka a vložte do rúry. Zahrejte na 150 °C. Guláš pečieme 2 hodiny, ak treba, podlejeme trochou vývaru.

Krok 5

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na veľké plátky. Odstráňte jadro a semená z papriky a nakrájajte dužinu na malé kocky. Na každej paradajke urobte zárez v tvare kríža, zalejte ju vriacou vodou asi 30 sekúnd, potom opláchnite studenou vodou a odstráňte šupku. Dužinu nahrubo nasekáme.

Krok 6

Pridajte mrkvu, papriku a paradajky spolu so šťavou do hrncov a pečte ďalších 20 minút. Hrnce vyberieme z rúry, necháme guláš 10 minút postáť a podávame.

UŽITOČNÉ RADY

Potrebujete prílohu k tomuto hovädziemu gulášu v rúre? Samozrejme, je na vás, aby ste sa rozhodli, ale lahodná zemiaková kaša rozhodne nepríde. Ako príloha by sa hodila aj varená ryža, ale aj bulgur, kuskus a quinoa.

MIMOchodom

Do hovädzieho guláša môžete pridať nie obyčajnú, ale údenú papriku: jedlo získa ľahkú dymovú vôňu, ako keby ste varili na ohni, ako to vyžaduje pôvodný recept.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik