Klasická okroshka na kvase s jazykom

K receptu

Klasická okroshka sa nikdy nepripravuje s klobásou alebo párkami, používa sa na ňu iba prírodné mäso. Vybrali sme recept na okroshku s jazykom, dopadla ako v dobrej reštaurácii.

zložitosť: priemer Kalórie: 300,67 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 22,72 g/18,56 g/28,80VareniepolievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍokroshka kvas s chrenom – 1,2 l stredný zväzok zelenej cibuľky kyslá smotana na podávanie stredné zemiaky – 3 ks reďkovky – 5-7 ks malý hovädzí jazyk – 1 ks vajcia – 3 ks stredne chrumkavé uhorky – 5 ks soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jazyk varte 1,5 hodiny vo vriacej vode, opláchnite studenou vodou, odstráňte kožu pomocou pančuchy, ochlaďte jazyk a nakrájajte na malé kocky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, zalejeme vriacou vodou a varíme do mäkka 7–10 minút. Scedíme v cedníku, pričom si necháme 1 šálku vývaru. Ochlaďte zemiaky a vývar.

Krok 2

Vajcia uvaríme na tvrdo, ošúpeme, necháme vychladnúť. Bielky nakrájame nadrobno. Zelenú cibuľku nakrájame nadrobno, dáme do hrnca, pridáme uvarené žĺtky, štipku soli. Rozdrvíme paličkou, aby pustila šťavu z cibule. Zalejeme vychladnutým zemiakovým vývarom a premiešame.

Krok 3

Uhorky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, vložíme do hrnca s cibuľou a žĺtkami. Pridajte na tenké plátky nakrájané reďkovky, jazyk, vaječný bielok, zemiaky a kvas. Vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny lúhovať.

Krok 4

Okroshku podávame studenú, s kyslou smotanou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik