Kompót z hrušiek s medom a zázvorom

Kompót z hrušiek s medom a zázvorom

Kompót z hrušiek s medom a zázvorom K receptu

Tento kompót je dobré variť mimo sezóny, keď je také ľahké ochorieť.

zložitosť: ľahko Porcie: 20 varenie: 1 hodinaVarenieKonzervovanieRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ4 veľké hrušky 300 g medu 2 cm koreň čerstvého zázvoru 2 badián 6 lyžíc. l. citrónová šťava Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Hrušky nakrájajte na plátky, odstráňte jadro. Nalejte citrónovú šťavu a jemne premiešajte.

Krok 2

Zázvor ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešajte 3 litre vlažnej vody a medu, pridajte badián a zázvor, priveďte do varu a miešajte, kým sa med nerozpustí.

Krok 3

Vložte hrušky do sirupu a varte 5-6 minút.

Krok 4

Poháre a viečka zalejte vriacou vodou, aby sa zohriali. Kompót nalejte do pohárov tak, aby obsah nedosahoval po okraje o niečo viac ako 1 cm. Hrdlo nádoby utrite netkanou handričkou namočenou vo vodke, zatvorte veko a zabaľte.

Krok 5

Umiestnite stojan na spodok veľkého hrnca. Poháre položte na mriežku tak, aby sa navzájom nedotýkali. Nalejte toľko horúcej vody, aby boli poháre zakryté až po ramená. Priveďte do varu, zatvorte veko a potom pasterizujte 1litrové nádoby 25 minút, 700–800 ml nádoby 20 minút, 400–500 ml nádoby 15 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik