Kotlety so syrom v rúre: 6 osvedčených receptov

Kotlety so syrom v rúre: 6 osvedčených receptov

Kotlety so syrom v rúre: 6 osvedčených receptov

Kotlety so syrom v rúre sú vždy mäkké, šťavnaté a veľmi jemné. Jedlo je ideálne na sviatky aj rodinné večere vo všedné dni. A ak pridáte zemiaky, nevyžaduje si ďalšiu prílohu. Existuje veľa receptov na kotlety so syrom. Môžu byť vyrobené z bravčového, hovädzieho, kuracieho, morčacieho a jahňacieho mäsa; pridať rôznu zeleninu, omáčky, syr. Na toto jedlo má snáď každá gazdinka svoj osvedčený recept. Odporúčame trochu experimentovať s prísadami a premeniť ich na skutočné kulinárske majstrovské dielo.

Kotlety so syrom v rúre

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Aké mäso si vybrať na kotlety so syrom v rúre
  • Ako pripraviť mäso na pečenie
  • Ďalšie zložky
  • Akú omáčku si vybrať
  • Syr
  • Bravčové kotlety s paradajkami a syrom v rúre
  • Švajčiarske jahňacie kotlety so syrovou kôrkou v rúre
  • Hovädzie kotlety s hubami a syrom v rúre
  • Francúzske hovädzie kotlety s paradajkami a syrom od čitateľky Lery
  • Kuracie kotlety so syrom v rúre
  • Morčacie kotlety s paradajkami a syrom v rúre

Aké mäso si vybrať na kotlety so syrom v rúre

Kotlety so syrom v rúre je možné pripraviť z akéhokoľvek druhu mäsa: hovädzie, teľacie, bravčové, jahňacie, kuracie a morčacie. V závislosti od toho, aký druh mäsa pečiete, sa bude doba varenia meniť smerom nahor alebo nadol.

  • Bravčové mäso. Krkovičku odporúčame použiť na kotlety, surovú v rúre, ale môžete použiť aj šunku, karbohydrát alebo panenku.
  • Hovädzie mäso. Pre hovädzie kotlety je lepšie použiť zadok, hrubý okraj (ribeye), tenký okraj, očný sval.
  • Kuracie a morčacie. Pre kuracie a morčacie kotlety zvoľte filet z prsníka alebo stehna.
  • Baranina. Odporúčame použiť šunku alebo hruď.

Ako pripraviť mäso na pečenie

  • Mäso nakrájajte cez svalové vlákna na kúsky hrubé asi 2 cm. Odstráňte všetky filmy a žily. Potom prikryte potravinovou fóliou alebo pergamenom a vyšľahajte na hrúbku 6–7 mm.

Ako pripraviť kotlety na pečenie so syrom v rúre
Ako pripraviť kotlety na pečenie so syrom v rúre

  • Ak je to žiaduce, mäso môže byť marinované. Za týmto účelom vložte kotlety do misy, pridajte soľ a korenie. Ak chcete, môžete pridať korenie, cesnak a trochu olivového oleja. Nechajte niekoľko hodín marinovať.

Pred pečením môžeme kotlety marinovať s korením, cesnakom a trochou olivového oleja.
Pred pečením môžeme kotlety marinovať s korením, cesnakom a trochou olivového oleja.

  • Kotlety môžete pred pečením v rúre aj vyprážať. Vyprážanie mäsa je potrebné, aby sa v ňom utesnila šťava. Na panvici zohrejte olivový olej na vysokej teplote a kotlety opečte do zlatista. Neprepečte, aby mäso zostalo vnútri mäkké a šťavnaté.

Ďalšie zložky

  • Cibuľu nakrájajte na pol krúžky s hrúbkou 1 cm Kotlety so syrom v rúre získajú pikantnú chuť, ak je cibuľa predmarinovaná. Odporúčame zmiešať jablčný ocot, sójovú omáčku a olivový olej v rovnakých pomeroch. Pridajte cibuľu a nechajte 30-40 minút marinovať.
  • Paradajky. Odporúčame vyberať mäsité odrody s menším množstvom šťavy.
  • Huby. Na prípravu kotletiek so syrom v rúre môžete podľa chuti použiť rôzne druhy húb: lišky a hlivu môžete pridať surové alebo ich môžete vyprážať; Odporúčame šampiňóny vyprážať; Najskôr uvarte hríby, hríby a hríby.
  • Najskôr je potrebné pripraviť zemiaky. Nakrájajte na plátky, vložte do hrnca, pridajte vodu a po varení varte 5 minút. Scedíme a dáme do cedníka odkvapkať.
  • Ananás. Konzervovaný ananás vo vlastnej šťave je ideálny na kuracie kotlety. Ukazuje sa to chutné a nezvyčajné.

Akú omáčku si vybrať

  • Krémová omáčka. Pripravené na báze hustej smotany a masla. Odporúčame pripraviť podľa nášho osvedčeného receptu.
  • Bešamelová omáčka. Pripravené na báze mlieka a masla.
  • Smotana alebo kyslá smotana. Omáčky je možné nahradiť smotanou alebo kyslou smotanou. Chuť bude jemnejšia.
  • Paradajková omáčka sa hodí ku kotletám a syru. Skúste pripraviť základnú omáčku.

Syr

Ementál je ideálny na pečenie kotletiek v rúre, rovnako ako polotvrdé syry, ktoré sa dobre roztápajú: ruský, gouda, holandský atď. Výbornými možnosťami sú čedar a parmezán. Môžete si vybrať „ľahšiu“ možnosť – mozzarella. Nemá vysoký obsah tuku a rýchlo sa topí.

6 overených receptov z kolekcie gastronom.ru

Bravčové kotlety s paradajkami a syrom v rúre

Máte dva bravčové steaky a zvyčajne ich opečiete na panvici? Odporúčame zmeniť taktiku a upiecť bravčové mäso s paradajkami a syrom v rúre. Bude to úplne iné mäsové jedlo a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Korenie, šťavnaté paradajky, zlatý syr – aké potešenie! Namiesto bravčového môžete použiť kuracie prsia alebo steaky z morčacích pŕs.

Bravčové kotlety s paradajkami a syrom v rúre
Bravčové kotlety s paradajkami a syrom v rúre

Na prípravu 2 porcií bravčových rezňov s paradajkami a syrom potrebujete:

  • 2 bravčové steaky s hrúbkou 1–1,5 cm
  • 300 g silných, mäsitých paradajok alebo cherry paradajok
  • 1/2 veľkej sladkej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky. suché talianske korenie
  • 1 polievková lyžica. l. olivový olej
  • 1/4 lyžičky. červené čili vločky
  • 100 g mozzarelly alebo syra gouda
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • soľ
  1. Na prípravu bravčových steakov s paradajkami a syrom zapnite rúru na predhriatie na 180°C.
  2. Vložte steaky do potravinového vrecka a zľahka naklepte. Bravčové steaky na pečenie ochuťte syrom a paradajkami soľou, korením, suchým talianskym korením a vločkami z červenej papriky.
  3. Paradajky nakrájajte na veľké kúsky (ak používate cherry paradajky, prekrojte na polovicu).
  4. Cibuľu nakrájame na pierka, cesnak nasekáme.
  5. Na dno keramickej zapekacej misy položte paradajky, červenú cibuľu a cesnak. Soľ, korenie, posypeme korením. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
  6. Umiestnite steaky na paradajky do stredu panvice. Ak chcete, môžete steaky pokvapkať trochou olivového oleja.
  7. Pečte v predhriatej rúre 25 minút, kým paradajky nezmäknú a steaky nie sú prepečené.
  8. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Na pečenie môžete použiť mozzarellu na pizzu.
  9. Steaky posypeme strúhaným syrom a vrátime bravčové mäso, paradajky a syr do rúry. Na vrch syra môžete posypať ešte trochu korenia. Pečieme ešte 10 minút

Švajčiarske jahňacie kotlety so syrovou kôrkou v rúre

Čo je také skvelé na švajčiarskych jahňacích kotletách so syrovou krustou? Toto jedlo sa vyznačuje nezvyčajnou kombináciou chutí a textúr. Mäso je šťavnaté a chutné a syrová kôrka je ľahká a chrumkavá. Švajčiarske jahňacie kotlety so syrovou krustou môžu byť výbornou voľbou na sviatočný stôl. No zároveň sa hodia aj na bežnú večeru. Podávame s prílohou z čerstvej zeleniny, šalátov, zemiakov alebo krutónov. Vaša rodina a hostia budú nadšení!

Švajčiarske jahňacie kotlety so syrovou kôrkou v rúre
Švajčiarske jahňacie kotlety so syrovou kôrkou v rúre

Na prípravu 1 porcie potrebujete:

  • 12–18 jahňacích kotletiek s kosťou
  • 1 stredný zväzok petržlenu
  • 5-7 vetvičiek mäty
  • 60-70 g lieskových orechov
  • 80 g strúhaného syra Gruyère alebo iného tvrdého syra
  • olivový olej
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • soľ
  1. Pripravte si ingrediencie na varenie Švajčiarske jahňacie kotlety so syrovou krustou v rúre. Odstráňte prebytočný tuk z jahňacieho mäsa a odstráňte kosti. Mäso osolíme, okoreníme, zo všetkých strán bohato potrieme olivovým olejom a zabalíme do pergamenu. Dajte do chladničky na 12–24 hodín, vyberte a nechajte mäso zohriať na izbovú teplotu.
  2. Rúru predhrejeme na 160°C a zapneme gril, ak je vo výbave. Odstráňte stonky petržlenu a mäty a jemne nakrájajte listy.
  3. Orechy zmiešame s bylinkami a parmezánom. Výslednú zmes rozdeľte na 12-18 častí.
  4. Rozohrejte grilovaciu panvicu na vysokú teplotu bez oleja. Smažte kotlety v dávkach, počnúc stranou, kde je vrstva tuku. Na každej strane by sa jahňacie malo vyprážať veľmi krátko, doslova 30 sekúnd. Hotové kotlety položte na plech vystlaný pergamenom
  5. Veľmi rýchlo po lyžičkách nalejte na kotlety syrovo-bylinkovú zmes a plech vložte do hornej tretiny rúry. Keď sa syr roztopí, mäso je hotové. Podávajte veľmi horúce.

Hovädzie kotlety s hubami a syrom v rúre

Hovädzie kotlety so šampiňónmi a syrom majú jasnú chuť a chutnú vôňu, ktorá nenechá žiadneho labužníka ľahostajným. Šťavnaté mäso, zlatá strúhaná syrová kôrka a voňavé huby vytvárajú úžasnú kombináciu chutí a textúr. Toto jedlo sa môže podávať ako hlavné jedlo na obed alebo večeru, ako aj na akýkoľvek sviatočný stôl. Podávame so zemiakmi alebo čerstvou zeleninou. Vaša rodina a hostia budú nadšení!

Hovädzie kotlety s hubami a syrom v rúre
Hovädzie kotlety s hubami a syrom v rúre

Na prípravu potrebujete:

  • 800 g vykosteného hovädzieho mäsa (hrubý koniec)
  • 8 samostatne zabalených plátkov syra
  • 100 g šampiňónov
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 2 malé cibule

Na pyré:

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g smotanového taveného syra
  • 1 polievková lyžica. l. maslo
  • 1 pohár mlieka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 kg zemiakov
  • soľ podľa chuti
  1. Pripravte si ingrediencie na hovädzie kotlety s hubami a syrom. Umyte huby a nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Mäso nakrájame na 8 kusov. Každý kus zakryte fóliou, poriadne porazte a potom potrite soľou a korením.
  2. Zahrejte 2 polievkové lyžice v hrnci. l. olejov Smažte cibuľu, 6 minút. Pridajte huby a varte, kým sa všetka tekutina neodparí. Zvýšte teplotu a varte za stáleho miešania ďalšie 3-4 minúty. Odstráňte z tepla. Každý kus mäsa položte na fóliu. Na vrch položte hubovú náplň.
  3. Navrch poukladáme plátky syra, zabalíme do fólie a dáme piecť do rúry na 200°C na 40 minút. 10 minút pred varením rozbaľte fóliu.
  4. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a varíme do mäkka 20 minút.
  5. Premiešame. Cesnak nakrájame na plátky. Roztopte maslo, pridajte cesnak. Po 30 sekundách prilejeme cesnakové maslo (bez cesnaku) do mliečno-syrovej zmesi.
  6. Zemiaky roztlačte. Pokračujte v miesení, postupne pridávajte mlieko a syr. Pyré podávame k mäsu.

Francúzske hovädzie kotlety s paradajkami a syrom od čitateľky Lery

Tento recept na francúzske hovädzie kotlety s paradajkami a syrom sa líši od „ľudového“ receptu, podľa ktorého sa ingrediencie pred pečením polievajú kyslou smotanou alebo dokonca majonézou. A ak ste sami nikdy nič také nevarili, pravdepodobne ste už o tomto jedle počuli. V tomto prípade sa na plnenie používa bešamelová omáčka a to, mimochodom, robí toto horúce jedlo podobné tomu, čo v skutočnosti existuje v samotnom Francúzsku. Ťažko povedať, či mäso dopĺňajú paradajkami. Niet však pochýb o tom, že bešamel okamžite posúva pokrm na vyššiu gastronomickú úroveň!

Francúzske hovädzie kotlety s paradajkami a syrom
Francúzske hovädzie kotlety s paradajkami a syrom

Na prípravu 4 porcií potrebujete:

  • 4 hovädzie kotlety (150 g každá)
  • 2 paradajky
  • 2 stredné cibule
  • 120 g strúhaného syra
  • olivový olej
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie

Na omáčku:

  • 30 g masla
  • 1 polievková lyžica. l. múky
  • 1 pohár mlieka alebo smotany 10% tuku
  • štipka mletého muškátového orieška
  • soľ
  1. Pripravte si francúzsku omáčku z hovädzích kotletiek s…
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik