K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodinaBlenderKuchynský robotVareniePraženiePre párVečeraHlavný chodOmáčka, dresingPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 kuracie prsia bez kože a kostí 1 polievková lyžica. rastlinný olej 1 dlhá uhorkaNa omáčku250 g domácej majonézy 1 pečená, vyprážaná alebo nakladaná sladká paprika niekoľko kvapiek štipľavej chilli omáčky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Prsia uvaríme vo vode alebo v pare.
Krok 2
Pripravte omáčku. Sladkú papriku ošúpeme od šupiek a semienok, nakrájame na kocky a pomelieme v mixéri alebo kuchynskom robote do hladka. V prípade potreby pretrieme cez sitko. Zmiešame s majonézou a dochutíme pikantnou čili omáčkou podľa chuti.
Krok 3
Uvarené prsia osušíme papierovými utierkami a nakrájame na štvorcové kúsky s rozmermi 3×3 cm a hrúbkou o niečo viac ako 1 cm.
Krok 4
Na panvici zohrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu a kúsky kurčaťa opečte z oboch strán niekoľko sekúnd, kým jemne nezhnednú.
Krok 5
Uhorku rozrežte pozdĺžne na polovicu, každú polovicu nakrájajte na plátky hrubé 7-8 mm.
Krok 6
Omáčku rozotrite do krátkych pohárov v 2 cm vrstve. Na drevené špajle položte plátok uhorky a 3 kusy kuracieho mäsa. Špičku špízy ponorte do pohára s omáčkou.