Kuracie špízy s čerstvou uhorkou a omáčkou

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodinaBlenderKuchynský robotVareniePraženiePre párVečeraHlavný chodOmáčka, dresingPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 kuracie prsia bez kože a kostí 1 polievková lyžica. rastlinný olej 1 dlhá uhorkaNa omáčku250 g domácej majonézy 1 pečená, vyprážaná alebo nakladaná sladká paprika niekoľko kvapiek štipľavej chilli omáčky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Prsia uvaríme vo vode alebo v pare.

Krok 2

Pripravte omáčku. Sladkú papriku ošúpeme od šupiek a semienok, nakrájame na kocky a pomelieme v mixéri alebo kuchynskom robote do hladka. V prípade potreby pretrieme cez sitko. Zmiešame s majonézou a dochutíme pikantnou čili omáčkou podľa chuti.

Krok 3

Uvarené prsia osušíme papierovými utierkami a nakrájame na štvorcové kúsky s rozmermi 3×3 cm a hrúbkou o niečo viac ako 1 cm.

Krok 4

Na panvici zohrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu a kúsky kurčaťa opečte z oboch strán niekoľko sekúnd, kým jemne nezhnednú.

Krok 5

Uhorku rozrežte pozdĺžne na polovicu, každú polovicu nakrájajte na plátky hrubé 7-8 mm.

Krok 6

Omáčku rozotrite do krátkych pohárov v 2 cm vrstve. Na drevené špajle položte plátok uhorky a 3 kusy kuracieho mäsa. Špičku špízy ponorte do pohára s omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik