Mrkvový a zázvorový džem
K receptu
Hlavnou postavou tohto jednoduchého mrkvového džemu je zázvor, dodáva chuti jas a mierne šmrnc.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 2 hodinyVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg mrkvy 1,5 kg cukru 0,5 litra vody 2-5 cm čerstvého koreňa zázvoru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do zaváraninovej misy nasypeme cukor, pridáme vodu a za stáleho miešania privedieme do varu. Znížte teplotu a počkajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Sirup mierne povarte za stáleho miešania, aby ste sa vyhli zmene farby. Hotový sirup by mal vytekať z lyžice hustým prúdom.
Krok 2
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložte mrkvu do horúceho sirupu, priveďte do varu a varte 1 hodinu, odstráňte z tepla a ochlaďte.
Krok 3
Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Do džemu pridajte zázvor, vráťte na oheň, priveďte do varu a varte ďalších 30-40 minút, kým nezmäkne.
Krok 4
Džem ochlaďte a nalejte do pohárov.