K receptu
Lahodné mušle v paradajkovej omáčke. Reštaurácie účtujú veľké a niekedy dokonca obrovské sumy peňazí za malú porciu takéhoto jedla, ale uvaríme si to sami! A porcia bude taká veľká, ako chcete. Mušle v paradajkovej omáčke budú obzvlášť dobré na romantický večer s pohárom vína! Darujte sebe a svojim blízkym malú dovolenku práve teraz!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minPraženieDusenie, chradnutieVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmušle 400 suché biele guino 70 ml paradajky 250 červené gluk 100 g cesnak 2 ks syr Feta 100 paprika čili 1 ks oregano 1 ČL olivového oleja 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na panvici rozohrejeme olivový olej. Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak pretlačíme lisom. Na olivovom oleji opekajte 7 minút na strednom ohni cibuľu a cesnak.
Krok 2
Paradajky skrútime a pridáme do panvice, zalejeme vínom. Priveďte do varu, povarte 3 minúty.
Krok 3
Papriku nasekáme nadrobno a pridáme do panvice. Pridajte aj oregano a varte 2 minúty.
Krok 4
Pridajte mušle, varte 5 minút na strednom ohni. Pridajte syr Feta, premiešajte a zahrievajte 2 minúty.