Mušle v paradajkovej omáčke

K receptu

Lahodné mušle v paradajkovej omáčke. Reštaurácie účtujú veľké a niekedy dokonca obrovské sumy peňazí za malú porciu takéhoto jedla, ale uvaríme si to sami! A porcia bude taká veľká, ako chcete. Mušle v paradajkovej omáčke budú obzvlášť dobré na romantický večer s pohárom vína! Darujte sebe a svojim blízkym malú dovolenku práve teraz!

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minPraženieDusenie, chradnutieVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmušle 400 suché biele guino 70 ml paradajky 250 červené gluk 100 g cesnak 2 ks syr Feta 100 paprika čili 1 ks oregano 1 ČL olivového oleja 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na panvici rozohrejeme olivový olej. Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak pretlačíme lisom. Na olivovom oleji opekajte 7 minút na strednom ohni cibuľu a cesnak.

Krok 2

Paradajky skrútime a pridáme do panvice, zalejeme vínom. Priveďte do varu, povarte 3 minúty.

Krok 3

Papriku nasekáme nadrobno a pridáme do panvice. Pridajte aj oregano a varte 2 minúty.

Krok 4

Pridajte mušle, varte 5 minút na strednom ohni. Pridajte syr Feta, premiešajte a zahrievajte 2 minúty.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik