K receptu
Hlavnou zložkou každej okroshky je samozrejme kvas. A ak už máte skutočný kvas na okroshku, nie príliš sladký, prirodzene fermentovaný, potom odporúčame pripraviť formálnu okroshku s jemne nasoleným lososom.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniepolievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍokroshechny kvas s chrenom – 1,2 – 1,5 l stredný zväzok kôpor nakladaný losos – 160 g stredné zemiaky – 4 ks vajcia – 4 ks malá sladká cibuľa – 1 ks stredne chrumkavé uhorky – 4 – 5 ks kyslá smotana – 200 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte a nakrájajte cibuľu veľmi jemne. Zemiaky uvaríme v šupke, opláchneme studenou vodou, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vajcia uvaríme na tvrdo, ošúpeme, necháme vychladnúť, nakrájame nadrobno. Ak chcete, olúpte uhorky a nakrájajte na malé kocky.
Krok 2
Lososa nakrájame na rovnaké kocky. Odstráňte stonky z kôpru a nakrájajte listy čo najjemnejšie. Všetky pripravené ingrediencie zmiešame v hrnci.
Krok 3
Kyslú smotanu premiešajte s 1 šálkou kvasu, až kým nebude hladká, nalejte do panvice, premiešajte. Pridajte zostávajúci kvas do požadovanej hrúbky okroshky. V prípade potreby pridajte soľ. Vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny lúhovať.