Okroshka na kvase s jemne nasoleným lososom

K receptu

Hlavnou zložkou každej okroshky je samozrejme kvas. A ak už máte skutočný kvas na okroshku, nie príliš sladký, prirodzene fermentovaný, potom odporúčame pripraviť formálnu okroshku s jemne nasoleným lososom.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniepolievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍokroshechny kvas s chrenom – 1,2 – 1,5 l stredný zväzok kôpor nakladaný losos – 160 g stredné zemiaky – 4 ks vajcia – 4 ks malá sladká cibuľa – 1 ks stredne chrumkavé uhorky – 4 – 5 ks kyslá smotana – 200 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpte a nakrájajte cibuľu veľmi jemne. Zemiaky uvaríme v šupke, opláchneme studenou vodou, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vajcia uvaríme na tvrdo, ošúpeme, necháme vychladnúť, nakrájame nadrobno. Ak chcete, olúpte uhorky a nakrájajte na malé kocky.

Krok 2

Lososa nakrájame na rovnaké kocky. Odstráňte stonky z kôpru a nakrájajte listy čo najjemnejšie. Všetky pripravené ingrediencie zmiešame v hrnci.

Krok 3

Kyslú smotanu premiešajte s 1 šálkou kvasu, až kým nebude hladká, nalejte do panvice, premiešajte. Pridajte zostávajúci kvas do požadovanej hrúbky okroshky. V prípade potreby pridajte soľ. Vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny lúhovať.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik