Pikantný med
K receptu
Pre tento druh medu je najlepšie použiť odrody s ovocnými a bobuľovými arómami. V závislosti od vašej tolerancie na pikantné jedlá si môžete dať akúkoľvek odrodu Habanero, úroveň štipľavosti je 300 000 – 400 000 SHU – sú cenovo najdostupnejšie. Pre fanúšikov extrémnych športov – Bhut Jolokia, 7 POT a ďalších „milionárov“. Pikantný med jedzte ako sústo s čajom, pridajte ho do vareného vína a zahrievacích koktailov namiesto cukru.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 10 min Pridať. čas: 168 hMoreniePrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1–6 strukov feferónky 200 g kvetového medu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku spolu so semienkami nakrájame na tenké prúžky a dáme do pohára s medom. Po niekoľkých hodinách sa med na vrchu stane tekutým a priehľadným.
Krok 2
Med a korenie miešajte niekoľkokrát denne po dobu jedného týždňa. Po týždni bude med veľmi voňavý a preberie horkosť z korenia. Papriku môžete použiť pri varení alebo ju môžete nechať v pohári. Tento med je možné skladovať pri izbovej teplote niekoľko mesiacov.