K receptu
Jednoduché, rýchle a cenovo dostupné – milujeme všetko a vy pravdepodobne tiež. Dá sa pripraviť cez víkendy alebo sviatky. Pre tých, ktorí majú radi horúce predjedlá, odporúčame dať na každú paradajku kúsok syra (mozzarella alebo ruský) a zapiecť v rúre predhriatej na 180°C len na pár minút.
zložitosť: ľahko Kalórie: 151,81 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 14,75 g / 7,93 g / 4,47ObčerstvenieVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4-5 stoniek zelenej cibule 6-8 listov šalvie 1 polievková lyžica. l. olivový olej 4 stredne mäsité paradajky 185 g konzervovaného tuniaka v s/s (1 plechovka) 3 polievkové lyžice. l. citrónová šťava čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte zelenú cibuľu a šalviu. Za stáleho miešania smažte na olivovom oleji 4-5 minút.
Krok 2
Z paradajky odrežeme vrchnú časť a vyberieme dužinu. Pridajte trochu soli. Dužinu paradajok nasekáme nadrobno.
Krok 3
Zmiešajte tuniaka s nakrájanými paradajkami, zelenou cibuľkou a šalviou, citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením. Paradajky naplníme pripravenou zmesou.