K receptu
Tieto mini omelety sú veľmi vhodné na to, aby slúžili ako občerstvenie, keď máte veľa hostí. Vyzerajú veľmi reprezentatívne a príprava im zaberie veľmi málo času.
zložitosť: ľahko Kalórie: 137,72 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 35 min Použité: 8,16 g/9,54 g/4,16ObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ12 vajec 1/4 šálky mlieka 50 g špenátu 100 g cherry paradajok 1 stredná cibuľa 50 g fetyPre salsu:1 avokádo 2 stredné paradajky ½ sladkej zelenej papriky 1 malá červená cibuľa ¼ štipľavej čili papričky 1 strúčik cesnaku 5 vetvičiek koriandra 1 polievková lyžica. l. limetková šťava, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
1. Pripravte si salsu. Avokádo a cibuľu ošúpeme, papriku zbavíme semienok. Avokádo, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na malé kocky. Listy koriandra pomelieme a cesnak nasekáme. Z čili papričky odstráňte semienka a papriku nasekajte nadrobno. Zmiešajte všetky ingrediencie salsy, pridajte soľ a korenie a dajte na 30 minút do chladničky.
Krok 2
2. Rúru predhrejeme na 175°C. Formu na 12 muffinov alebo malé keramické formy vymastíme.
Krok 3
3. Špenát nakrájame nadrobno, cibuľu nakrájame na malé kocky, cherry paradajky nakrájame na 4 časti.
Krok 4
4. Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia a mlieko, pridáme soľ a korenie. Pridajte špenát, cherry paradajky a cibuľu. Rozdeľte zmes medzi formičky. Pečte v rúre 20-25 minút, kým nie sú hotové.
Krok 5
5. Hotové omelety vyberte z rúry a nechajte 5 minút, potom opatrne prejdite nožom po stranách formičiek a preložte na tanier.
Krok 6
6. Omelety natrieme salsou a posypeme nadrobenou fetou. Podávajte jedlo horúce.
MIMOchodom
Tradičná salsa sa vyrába z dusených paradajok a nazýva sa salsa rojo – červená salsa. A iba salsa „Pico de gayo“ (v preklade zobák kohúta) sa pripravuje výlučne zo surovej zeleniny. Nesmie obsahovať zeleninu vo farbách mexickej vlajky – zelenej, bielej a červenej.