Rebarborový puding
K receptu
Custard je puding, ktorý možno použiť ako sladkú omáčku alebo použiť ako súčasť iného dezertu, ako je plnenie tartaletiek. Krém s rebarborou odporúčame podávať s krutónmi, croissantmi a žemľami. Alebo ho môžete použiť ako vrstvu na tortu.
zložitosť: ľahko Porcie: 500 varenie: 40 minBlenderVarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 500 PORCIÍ600 g rebarbory 1 veľké vajce 200 g masla 4 polievkové lyžice. l. múka 180 g jemný cukor 50 ml grenadína, voliteľné Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nasekajte rebarboru a rozmixujte ju na pyré v mixéri. Na panvicu položte jemné sitko, vložte doň pyré a po stlačení pyré rukami oddeľte šťavu od dužiny (nebude to potrebné).
Krok 2
Do 250 ml šťavy pridáme vajce, na kocky nakrájané maslo, múku a cukor (zvyšok šťavy si necháme). Položte na najnižší oheň a za stáleho miešania zmes varte, kým z nej nevznikne hustá kyslá smotana.
Krok 3
Keď krém mierne vychladne, precedíme ho cez sitko, aby bol úplne hladký.
Krok 4
Pridajte zvyšnú šťavu z rebarbory a grenadínu (ak ju používate, rozjasní farbu krému). Dôkladne premiešajte, úplne vychladnite a vložte do pohárov.
MIMOchodom
Krém sa môže uchovávať v chladničke týždeň.