Rebarborový puding

Rebarborový puding

Rebarborový puding K receptu

Custard je puding, ktorý možno použiť ako sladkú omáčku alebo použiť ako súčasť iného dezertu, ako je plnenie tartaletiek. Krém s rebarborou odporúčame podávať s krutónmi, croissantmi a žemľami. Alebo ho môžete použiť ako vrstvu na tortu.

zložitosť: ľahko Porcie: 500 varenie: 40 minBlenderVarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 500 PORCIÍ600 g rebarbory ​​1 veľké vajce 200 g masla 4 polievkové lyžice. l. múka 180 g jemný cukor 50 ml grenadína, voliteľné Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nasekajte rebarboru a rozmixujte ju na pyré v mixéri. Na panvicu položte jemné sitko, vložte doň pyré a po stlačení pyré rukami oddeľte šťavu od dužiny (nebude to potrebné).

Krok 2

Do 250 ml šťavy pridáme vajce, na kocky nakrájané maslo, múku a cukor (zvyšok šťavy si necháme). Položte na najnižší oheň a za stáleho miešania zmes varte, kým z nej nevznikne hustá kyslá smotana.

Krok 3

Keď krém mierne vychladne, precedíme ho cez sitko, aby bol úplne hladký.

Krok 4

Pridajte zvyšnú šťavu z rebarbory ​​a grenadínu (ak ju používate, rozjasní farbu krému). Dôkladne premiešajte, úplne vychladnite a vložte do pohárov.

MIMOchodom

Krém sa môže uchovávať v chladničke týždeň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik