K receptu
Kalya (z fínskeho kala – ryba) je polievka varená v uhorkovom náleve, prototyp moderných uhoriek. Táto polievka sa doma často nepripravuje a ani v každej reštaurácii ju nenájdete na jedálnom lístku.
zložitosť: priemer Kalórie: 720,18 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 79,57 g/37,88 g/12,00Varenieruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1,5 kg rybacej polievky súprava zubáča a lososa (hlavy, chvosty, hrebene) 350–400 g filet z lososa 350 – 400 g filet zo šťuka 4 nakladané uhorky nálev z uhoriek 2 veľké cibule 1 citrón 150 g olív 150 g olív 3 polievkové lyžice. l. paradajková pasta 1 lyžička. cukor rastlinný olej 1 bobkový list soľ čerstvo mleté čierne korenie kapary na servírovanie nasekaný kôpor na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Súpravu na rybaciu polievku opláchnite, vložte do veľkého hrnca, pridajte 2,5 litra vody a priveďte do varu na vysokej teplote. Znížte teplotu na minimum, pridajte trochu soli, varte 1 hodinu.
Krok 2
Kyslé uhorky ošúpeme a nakrájame na malé plátky. Nalejte trochu vody do hrnca, priveďte do varu, pridajte uhorky, blanšírujte 7-10 minút. Scedíme v cedníku.
Krok 3
Odrežte kôru z citróna tak, aby bola viditeľná dužina, nakrájajte filé na plátky medzi filmami.
Krok 4
Rybie filé nakrájajte na veľké kocky, zalejte malým množstvom vývaru, priveďte do varu, blanšírujte 3-4 minúty.
Krok 5
Cibuľu ošúpeme a nakrájame veľmi jemne. Vo veľkej panvici s hrubým dnom zohrejte olej, pridajte cibuľu a smažte 5-7 minút. Pridajte cukor a paradajkovú pastu, smažte 3 minúty.
Krok 6
Zalejeme vývarom, pridáme uhorky, nálev z uhoriek podľa chuti, olivy, čierne olivy a bobkové listy. Pepper, priveďte do varu, varte 5 minút.
Krok 7
Na taniere poukladajte ryby, kapary, kôpor a plátky citrónového filé. Prilejeme kel a ihneď podávame.