K receptu
Vyskúšajte šalát „Rus“, vytvorený v duchu tradícií ruskej kuchyne, z jemných kuracích drobov, aromatických húb a varenej zeleniny s nakladanou uhorkou: všetko je naše vlastné, domáce. Dúfam, že si to užijete rovnako ako moja rodina a priatelia.
zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 30 min Pridať. čas: 1 hodina 20 minútVarenieruská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍchladená kuracia pečeň – 450 g chladené kuracie srdce – 350 g chladené kuracie žalúdky – 350 vajec – 4 ks bobkové listy – 2-4 ks čierne korenie – 14-20 hrášok čerstvé šampiňóny – 450 g čerstvo vylisovaná citrónová šťava – 10-15 ml zemiaky – 600 g solené uhorky – 450 olivová majonéza – 200 g alebo podľa chuti soľ podľa chuti petržlenová vňať, kôpor a varené vajíčko na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie droby (ja srdiečka a žalúdky varím 90 minút, pečeň 50 minút). 15 minút pred varením vložte do každej panvice 1-2 bobkové listy, 7-10 zrniek čierneho korenia a štipku soli. Hotové drobky vychladíme vo vývare.
Krok 2
Hodinu a pol pred zostavením šalátu uvarte jeho ostatné ingrediencie – zemiaky, šampiňóny a natvrdo uvarené vajcia. Šampiňóny uvarím vo vode osolenej štipkou soli s 10-15 ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy (alebo hrubým plátkom citróna) 10-15 minút (podľa veľkosti húb).
Krok 3
Začnite zostavovať šalát: zo šampiňónov po častiach vyžmýkajte prebytočnú tekutinu a malé prekrojte na polovice, väčšie na 4 kusy, vložte do misky.
Krok 4
Sceďte vývar z drobov a nakrájajte ich na 3-4 časti (odstránite prebytočný tuk a srdcové žily zo srdca, priesvitné tkanivo podobné chrupavke zo žalúdka a žlčové cesty z pečene (aby bol šalát obzvlášť jemný).
Krok 5
Vajcia ošúpeme, nakrájame na stredné kocky a dáme do misky s už nasekanými ingredienciami.
Krok 6
Nakladané uhorky ošúpeme, nakrájame na stredné kocky, pretlačíme a vložíme do misy so zeleninou a drobmi.
Krok 7
Uvarené zemiaky olúpte nožom, vyrežte miesta skazy (ak existujú), nakrájajte na veľké kocky a vložte do misy.
Krok 8
Všetky ingrediencie zalejte majonézou, premiešajte, podľa chuti pridajte soľ, potom vložte do šalátovej misy, ozdobte zvyšným vajcom (voliteľné) a čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kôprom. A podávajte na stôl. Dobrú chuť!