K receptu
Ak máte večer na dači chuť na niečo sofistikovanejšie ako obyčajné grilované kura, no rovnako jednoduché na prípravu, porozmýšľajte nad týmto šalátom. Grilovaný kurací šalát s estragónom je výdatné jedlo s fantastickou vôňou.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 min Pridať. čas: 5 hodínVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpolovica stredného zväzku estragónu (estragón) malý zväzok petržlenu 4 polievkové lyžice. l. píniové oriešky 5 lyžičiek. citrónová šťava 1 šalotka extra panenský olivový olej 4 filety z kuracích pŕs s kožou 4 kusy chleba s hrúbkou 1,5 cm 1 strúčik cesnaku 1 veľký zväzok reďkoviek 2 stredné uhorky 150 g miešaného šalátu soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odložte 3 vetvičky estragónu a zvyšok vložte do misky mixéra. Pridajte petržlen, 2 polievkové lyžice. l. píniové oriešky, 1 lyžička. citrónovú šťavu a ošúpanú šalotku. Hmotu rozdrvte mixérom, na konci nalejte 3 polievkové lyžice. l. olivový olej. Dochutíme soľou a korením. Ak je zmes príliš hustá, pridajte ešte trochu olivového oleja alebo pár polievkových lyžíc vody.
Krok 2
Kuracie mäso osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán olivovým olejom. Smažte filé na žeravom uhlí 6-8 minút. z každej strany (alebo na grilovacej panvici 4 minúty). Odstráňte z tepla, prikryte fóliou a nechajte 5 minút.
Krok 3
Kúsky chleba potrieme maslom, potrieme cesnakom, pridáme trochu soli a korenia. Chlieb opečte na uhlí alebo pod grilom do zlatista.
Krok 4
Na prípravu dresingu odstráňte listy zo zvyšného estragónu a nakrájajte veľmi jemne. Pridajte citrónovú šťavu a 3 polievkové lyžice. l. olivový olej, soľ a korenie a dobre premiešajte. Reďkovky a uhorky nakrájajte na plátky, nasekajte zeleninu. Zeleninu a bylinky zmiešame s dresingom, soľou a korením.
Krok 5
Kuracie filé nakrájame priečne na plátky. Rozdeľte šalát na taniere. Na vrch položte kuracie filé. Položte 1 lyžičku na filé. zelená omáčka. Posypte zvyšnými orechmi šalát. Toastový chlieb poukladáme a ihneď podávame.