Šalát s kamčatským krabom

K receptu

Tento ázijský šalát z kamčatských krabov vôbec nie je ako „rovnaký“ krabí šalát, ktorý sa v minulosti často pripravoval na Nový rok. Forma prezentácie zodpovedá obsahu: šalát podávajte vo forme jarných závitkov.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minBlenderŠalátVegetariánstvonarodeninyKarnevalNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE360 g mäsa kraba kamčatského 180 g červeného kaviáru 150 g čerstvých chrumkavých uhoriek 1 veľké zrelé, ale pevné avokádo 200 g cukety 60 ml teriyaki omáčkyNa omáčku aioli:100 ml olivového oleja 8 g cesnaku 1 žĺtok 2 g soliNa paradajkovú a liči omáčku:200 g uzbeckých ružových paradajok 65 g lychisolového pyré, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na aioli omáčku rozdrvte cesnak, ošúpte ho, vložte do pohára mixéra, pridajte soľ, žĺtok a maslo. Vyšľaháme do hladkej emulzie.

Krok 2

Na paradajkovú a liči omáčku nakrájame paradajky a spolu s liči pretlačíme, dochutíme soľou a korením.

Krok 3

Ošúpané avokádo a uhorky nakrájame na pásiky. Rozdeľte kraba na kúsky. Zmiešajte krabie mäso, kaviár, uhorky a avokádo, dochuťte omáčkou aioli.

Krok 4

Cuketu nakrájame na tenké plátky. Zabaľte do nich krabí šalát, aby ste vytvorili rolky. Rolky potrieme teriyaki omáčkou a spálime fakľou.

Krok 5

Poukladáme na taniere, polejeme paradajkovou omáčkou a liči a ihneď podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik