K receptu
Tento šalát má všetko: zemiaky, čerstvú sezónnu zeleninu a tofu, je to celkom nezávislé jedlo. Všetka pikantnosť je tu v pikantnom dresingu z limetkovej šťavy a palmového cukru.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 minBlenderKuchynský robotVareniePraženieázijská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzemiaky (najlepšie mladé) 2 ks vajcia 4 ks mäkké tofu 400 g sezamový olej 2 polievkové lyžice. l. čínska kapusta 1/2 ks zrelé paradajky 1 ks koriandr 1 ks palmový cukor 50 ks čili paprička 2 ks .sójová omáčka 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a uvaríme do mäkka. Nasekajte nahrubo. Vajcia uvaríme a nakrájame na 4 časti. Kapustu nakrájame, paradajky a reďkovky nakrájame na plátky, uhorku nakrájame na plátky. Na prípravu dresingu vložte všetky ingrediencie do mixéra a rozmixujte na pyré.
Krok 2
Tofu nakrájame na 2 cm kúsky a opekáme na sezamovom oleji asi 15 minút.
Krok 3
Všetky ingrediencie vložte do veľkej šalátovej misy, prelejte dresingom a posypte koriandrom. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do tohto šalátu môžete pridať akúkoľvek sezónnu zeleninu.
UŽITOČNÉ RADY
Bez vajec bude tento šalát bezmäsité jedlo.