K receptu
Šalát z nakladaných húb so zeleninou je snom každého, kto chce schudnúť! Obsah kalórií je nízky, ale hlad dokonale zaženie. Tajomstvom je, že huby sa trávia pomerne dlho, takže telo získa príjemný pocit plnosti na niekoľko hodín. Šalát neodporúčame pridávať: hotové jedlo vyskúšajte sami a uvidíte, že nie je potrebné dochucovať. Mleté čierne korenie je celkom prijateľné – jedlo bude trochu pikantnejšie a aromatickejšie. Na záver podotýkame, že šalát z nakladaných húb so zeleninou obsahuje celý rad vitamínov a minerálov, ktorých rozhodne nikdy nie je prebytok.
zložitosť: ľahko Kalórie: 157,47 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 6,76 g/11,16 g/9,01MorenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcibuľa – 1/2 ks sladká paprika – 1 ks paradajky – 4 vetvičky nakladané huby – 300 g (1 plechovka) hubová marináda – 1 polievková lyžica. l. olivový olej – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na šalát. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Umyte a osušte sladkú papriku. Nakrájajte na polovicu a odstráňte semená. Dužinu nakrájajte na pásiky.
Krok 2
Paradajky na šalát umyte a osušte papierovou utierkou. Ostrým nožom odstráňte základy stoniek. Paradajky nakrájajte na plátky alebo nie príliš veľké plátky.
Krok 3
Roztrieďte vetvičky kôpru a odstráňte hrubé stonky. Zeleninu umyte pod tečúcou studenou vodou a dobre osušte, rozložte ju na papierovú utierku. Jemne nakrájajte.
Krok 4
Všetky pripravené ingrediencie na šalát vložte do veľkej šalátovej misy. Vložte huby do cedníka alebo sita, aby ste vypustili prebytočnú tekutinu. Veľké nakrájajte.
Krok 5
Pripravte dresing na šalát. Za týmto účelom nalejte olivový olej do malej misky a zľahka premiešajte vidličkou s hubovou marinádou. Môžete pridať trochu mletého čierneho korenia.
Krok 6
Suroviny na šalát zalejeme dresingom a premiešame, aby sa spojili. Možno rozdeliť na porciované taniere. Ozdobte podľa želania. Šalát z nakladaných húb ihneď podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Ideálne je tento šalát pripraviť s domácimi nakladanými hubami. Dokonalé sú lišajníky, biele alebo medové huby. Už ste marinovali zmes lesných húb? Tiež to nie je zlé: použite to.
MIMOchodom
Šalát z nakladaných húb a zeleniny je možné pripraviť nie s bežnou cibuľou, ale s červenou cibuľou. Je obzvlášť dobré použiť plochú Jaltu: šťavnatú a sladkú.