Schwarzwaldská torta
K receptu
Každý už dávno zabudol, že tento koláč sa kedysi vyrábal iba v Berlíne a nazýval sa „Čierny les s čerešňami“ podľa regiónu v južnom Nemecku. Teraz sú hlavnými obdivovateľmi Čierneho lesa Kanaďania, Američania a Austrálčania. A nás. Začnite variť 12 hodín pred podávaním.
zložitosť: ťažké Porcie: 14 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 12 hRúraPečenienemecká kuchyňaPekáreňDezertVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíNový rokRomantická večeraINGREDIENCIE NA 14 PORCIÍ1/3 šálky čerešňového džemu 1,5 šálky sušených čerešní 2 polievkové lyžice. l. čerešňový likér 400 g horkej čokolády 200 g masla 1,25 šálky cukru 1 lyžička. vanilkový cukor 6 vajec 1/3 šálky múky rastlinný olej 2 šálky chladenej smotany 1/4 šálky práškového cukru 4 lyžičky. čerešňový likér 4 lyžice. l. čerešne z kompótu 1 polievková lyžica. l. škrob Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V hrnci zmiešame višňový džem s likérom a na strednom ohni za stáleho miešania zohrievame 3 minúty. Pridáme sušené čerešne a privedieme do varu. Ihneď odstavte z ohňa, prikryte a nechajte vychladnúť.
Krok 2
Čokoládu rozpustíme spolu s maslom. Odstráňte z tepla, pridajte cukor a vanilkový cukor. Počas šľahania pridávame po jednom vajci. Bez zastavenia šľahania pridajte múku a opatrne nalejte čerešňovú zmes.
Krok 3
Rúru predhrejte na 200°C so mriežkou na najnižšom stupni. Zapekaciu misu prikryte fóliou tak, aby okraje vyčnievali o 7–8 cm. Fóliu namažte rastlinným olejom. Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte 30 minút. Vrch koláča prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 50 minút, potom necháme koláč úplne vychladnúť. Koláč môže v strede trochu spadnúť, takže okraje zatlačte nadol, kým nebudú zarovnané so stredom. Pevne zabaľte do fólie a nechajte cez noc pri izbovej teplote.
Krok 4
Pripravte si krém. Smotanu s práškovým cukrom a likérom vyšľaháme mixérom. Kompótové čerešne poriadne osušíme, obalíme v škrobe a pridáme do krému. Vyberte koláč z formy, odstráňte fóliu a fóliu. Sušienku pozdĺžne prekrojíme na 3 vrstvy. 2 vrstvy natrieme krémom, prikryjeme treťou vrstvou, na ňu položíme zvyšný krém. Ozdobte čerešňami a čokoládovými lupienkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do krému môžete namiesto kompótových čerešní použiť takzvané koktailové čerešne („maraschino“). Teraz sa predávajú vo všetkých veľkých supermarketoch. Dajú sa použiť aj na ozdobenie torty.