Schwarzwaldská torta

Schwarzwaldská torta

K receptu

Každý už dávno zabudol, že tento koláč sa kedysi vyrábal iba v Berlíne a nazýval sa „Čierny les s čerešňami“ podľa regiónu v južnom Nemecku. Teraz sú hlavnými obdivovateľmi Čierneho lesa Kanaďania, Američania a Austrálčania. A nás. Začnite variť 12 hodín pred podávaním.

zložitosť: ťažké Porcie: 14 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 12 hRúraPečenienemecká kuchyňaPekáreňDezertVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíNový rokRomantická večeraINGREDIENCIE NA 14 PORCIÍ1/3 šálky čerešňového džemu 1,5 šálky sušených čerešní 2 polievkové lyžice. l. čerešňový likér 400 g horkej čokolády 200 g masla 1,25 šálky cukru 1 lyžička. vanilkový cukor 6 vajec 1/3 šálky múky rastlinný olej 2 šálky chladenej smotany 1/4 šálky práškového cukru 4 lyžičky. čerešňový likér 4 lyžice. l. čerešne z kompótu 1 polievková lyžica. l. škrob Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V hrnci zmiešame višňový džem s likérom a na strednom ohni za stáleho miešania zohrievame 3 minúty. Pridáme sušené čerešne a privedieme do varu. Ihneď odstavte z ohňa, prikryte a nechajte vychladnúť.

Krok 2

Čokoládu rozpustíme spolu s maslom. Odstráňte z tepla, pridajte cukor a vanilkový cukor. Počas šľahania pridávame po jednom vajci. Bez zastavenia šľahania pridajte múku a opatrne nalejte čerešňovú zmes.

Krok 3

Rúru predhrejte na 200°C so mriežkou na najnižšom stupni. Zapekaciu misu prikryte fóliou tak, aby okraje vyčnievali o 7–8 cm. Fóliu namažte rastlinným olejom. Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte 30 minút. Vrch koláča prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 50 minút, potom necháme koláč úplne vychladnúť. Koláč môže v strede trochu spadnúť, takže okraje zatlačte nadol, kým nebudú zarovnané so stredom. Pevne zabaľte do fólie a nechajte cez noc pri izbovej teplote.

Krok 4

Pripravte si krém. Smotanu s práškovým cukrom a likérom vyšľaháme mixérom. Kompótové čerešne poriadne osušíme, obalíme v škrobe a pridáme do krému. Vyberte koláč z formy, odstráňte fóliu a fóliu. Sušienku pozdĺžne prekrojíme na 3 vrstvy. 2 vrstvy natrieme krémom, prikryjeme treťou vrstvou, na ňu položíme zvyšný krém. Ozdobte čerešňami a čokoládovými lupienkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do krému môžete namiesto kompótových čerešní použiť takzvané koktailové čerešne („maraschino“). Teraz sa predávajú vo všetkých veľkých supermarketoch. Dajú sa použiť aj na ozdobenie torty.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik